pluja Barcelona

Des de fa uns dies, els ruixats de tarda estan prenent protagonisme a zones interiors, sobretot al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la depressió central. De moment, però, han anat passant de llarg del litoral i del prelitoral. Ara bé, la situació canviarà aquest divendres i el Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís per intensitat de pluja a Barcelona l’àrea metropolitana.

Tempestes intenses a l’interior de Catalunya

L’arribada d’una cua de front amb una mica d’aire fred en altura i l’ambient xafogós que hi ha afavoriran que al llarg de la tarda les nuvolades puguin créixer amb força i descarregar xàfecs intensos. En un primer moment ho faran a zones de muntanya de l’interior, sobretot al Pirineu, al Prepirineu i a l’interior del nord-est. Amb el pas de les hores, s’aniran traslladant de nord a sud i afectaran, també, el prelitoral. Fins i tot, a mitja tarda podran arribar a alguns trams de la costa.

Les tempestes seran més freqüents, extenses i intenses a l’interior del país, mentre que a mesura que s’atansin al litoral aniran perdent pistonada. A Barcelona hi ha números que hi pugui arribar algun ruixat.

Avís per acumulacions de més de 20 l/m2 en 30 minuts

Davant d’aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. A les comarques avisades hi podria haver acumulacions de més de 20 l/m2 en mitja hora. En canvi, a punts de la Catalunya Central i del prelitoral central, de manera localitzada, es podrien recollir més de 40 l/m2 en 30 minuts.

El grau de l’avís per al Barcelonès és 2/6, això vol dir que la probabilitat que es pugui superar el llindar (20 l/m2 en 30 minuts) és mitjana.

De manera puntual, les tronades podran anar acompanyades de calamarsa o pedra. També hi podria haver ratxes fortes de vent coincidint amb l’arribada dels xàfecs. Tot plegat, serà més probables a l’interior.

Ruixats de tarda, també, pel cap de setmana

El temps durant el cap de setmana no farà net del tot. Difícilment es repetiran els ruixats a la línia de la costa, però al Pirineu, al Prepirineu, a la Catalunya Central i fins i tot a alguns punts del prelitoral sí que hi podria haver xàfecs durant la tarda. Ara bé, no seran tan extensos ni intensos com els que s’esperen per aquest divendres.