pluja barcelona catalunya setembre 2023
avís emès pel Meteocat aquest dijous

El Meteocat ha actualitzat la tarda d’aquest dijous els seus avisos davant la situació meteorològica d’aquest divendres. Ara mateix hi ha vigent un avís vermell per pluja intensa a Barcelona i la resta del litoral. A més a més, es manté l’avís per acumulació de pluja.

L’avís per intensitat puja a grau 5 sobre 6

Així doncs, durant la tarda d’aquest dijous, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha apujat un graó més l’avís per intensitat de pluja fins a situar-lo en 5 sobre 6 a tota la costa, evidentment Barcelona inclosa.

Això vol dir que hi ha una probabilitat mitjana (entre el 30 i el 70 %) que es puguin superar els 40 litres de pluja caiguda en només 30 minuts. En el cas de Barcelona aquesta possibilitat és més elevada entre el migdia i la tarda i, concretament, el Meteocat l’acota especialment entre les 14 i les 20 h, sense descartar-la més tard, tot i que amb un risc menor.

Avís per intensitat de pluja per a divendres, 15 de setembre

Es podrien superar els 100 litres en algun punt

A més a més, el Meteocat manté activat un altre avís davant la possibilitat que es puguin superar els 100 litres de pluja caiguda en algun punt durant aquest divendres.

Avís per acumulació de pluja per a divendres, 15 de setembre

En aquest sentit, l’avís és de grau 2 sobre 6. Això vol dir que la probabilitat que se superin els 100 litres és també mitjana.

Per tot plegat, i en sincronia amb els avisos emesos pel Meteocat, Protecció Civil té des de la tarda d’aquest dijous el pla Inuncat en alerta davant la possibilitat de pluges puntualment intenses en alguns trams de la costa.