L’Aula Ambiental Bosc Turull

ha impulsat el calendari natural de Vallcarca perquè els veïns parin atenció als animals i les plantes que els envolten en els diferents moments de l’any. Així, entre tots, podran fer una radiografia de la flora i la fauna del nord de Gràcia.

Aquest nou projecte de biodiversitat urbana busca la col·laboració dels ciutadans, que tot i no ser experts, amb les seves observacions, ajudaran a crear una base de dades que després s’utilitzarà en un estudi científic. A més, augmentaran els propis coneixements sobre la flora i la fauna que tenen a tocar de casa.

Compartir fotografies de la biodiversitat

Per participar en el projecte del calendari, només cal fotografiar els animals o plantes de l’entorn i compartir la imatge a través de les xarxes socials. Es pot fer amb l’aplicació mòbil Natursfera, contactant amb l’Aula o a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #CalendariNaturalVallcarca.

Tota la informació recopilada pels veïns es pot consultar a l’app Natursfera. Com explica Lara Saiz, de l’Aula Ambiental Bosc Turull, “la gràcia és que tothom pot anar veient” el que han penjat els altres. “Potser tu no has tingut la sort de veure un ocell de prop, però el veí l’ha vist, ha penjat la foto” i tothom la pot veure.

Sessions informatives i novetats

Per conèixer més sobre el calendari natural de Vallcarca hi haurà una sessió informativa el 13 de febrer. Està dins el programa d’activitats d’hivern de l’Aula que s’estrena el pròxim 26 de gener amb una jornada de control de la processionària.

Enguany, entre les activitats d’hivern hi ha com a novetat un cicle sobre l’impacte mediambiental de la indústria tèxtil i una activitat conjunta entre diferents aules ambientals de la ciutat per visitar l’abocador restaurat de la Vall d’en Joan. També destaca el taller de cuina amb productes típics de temporada, que repeteix després de l’èxit en l’edició anterior.

Comparteix a: