Els viatgers a bord del veler tradicional Ría de Ferrol van poder gaudir el diumenge 9 d’abril d’un albirament excepcional de balenes rorquals a la costa de Barcelona. Segons explica Sergi Basoli, capità de l’embarcació, tot i que és habitual poder veure aquesta espècie entre els mesos de febrer i juny a la costa de Barcelona, en aquesta ocasió van poder observar almenys cinc exemplars, el que considera un “rècord d’albiraments“.

Foto: Mar a la Vista

Balenes d’uns 20 metres

Al compte d’Instagram de Mar a la Vista, l’empresa que gestiona els viatges recreatius del veler, expliquen que van poder detectar els bufs de les balenes a una distància d’entre 2 i 3 milles perquè es tractava d’animals molt grans, d’uns 20 metres de llarg aproximadament. Tot i això, els va costar apropar-s’hi perquè viatjaven molt ràpid, però “finalment vam poder apagar el motor i escoltar les potents respiracions“, expliquen.

A més, mentre estaven observant els animals, s’hi van sumar dos grups de dofins ratllats que nedaven al voltant dels cetacis tot jugant amb les onades que genera el seu moviment.

Foto: Mar a la Vista

Més albiraments a Barcelona

No és la primera vegada que Mar a la Vista ofereix imatges espectaculars de cetacis albirats des de la costa de Barcelona. Al maig del 2022, Julia Gostischa, la fotògrafa que acompanya les rutes del Ría de Ferrol, va captar el moment que una balena rorqual feia un salt a unes 10 milles de la costa barcelonina.