temporada platges barcelona

L’aigua del mar a Barcelona continua marcant rècords un dia rere l’altre, seguint l’estela del que passa a terra, on s’ha viscut un dels estius més durs que es recorda i un inici de setembre realment escandalós des del punt de vista termomètric. L’aigua del mar ha marcat, aquest dimecres, un rècord nou.

Gairebé 27 ºC, una dada més alta que la mitjana d’agost

Tal com informa en Diego Lázaro, els 26,8 ºC mesurats aquest dimecres 14 de setembre a l’espigó del Gas, constitueixen el registre de temperatura de l’aigua del mar més alt registrat mai en aquestes altures d’any i queda a només una dècima de la dada més elevada en un mes de setembre: els 26,9 ºC de principis de setembre del 2016.

Aquests 26,8 ºC passat el pic estiuenc és una dada inèdita a mitjans de setembre i superara amb escreix la temperatura mitjana de l’aigua del mar a Barcelona en el seu moment més càlid, a mitjans d’agost, quan el valor mitjà se situa en 25,7 ºC, més d’un grau menys que en l’actualitat.

L’aigua del mar ha fulminat diversos rècords enguany

La temperatura de l’aigua del mar ha rebentat enguany diversos rècords històrics, tots ells lligats a la calor.

Aquest 2022 hem tingut l’aigua del mar més calenta registrada a les setmanes 20, 29, 30 i 37 de l’any, l’aigua del mar més càlida (en còmput mitjà) del juny i el juliol i el rècord absolut de temperatura màxima registrada en els més de 15 anys de dades que té la sèrie que, minuciosament, elabora en Diego Lázaro setmanalment. El 21 de juliol es va registrar una dada inèdita de 28,5 ºC.

Al cap i a la fi un reflex del que ha estat un període extraordinàriament càlid en superfície, que va començar un maig de rècord i que tot just ara comencem a entreveure que vol acabar.

L’aigua del mar va perdent lentament temperatura, però encara aquest dimecres tenia una anomalia de gairebé 3 ºC per damunt del que seria habitual.