El grup d’activistes d’Extinction Rebellion tallen carrers de l’Eixample, propers al passeig de Gràcia, per denunciar la manca d’eficàcia de cimeres mundials com la COP26. Una protesta que coincideix amb l’últim dia d’aquest esdeveniment a Glasgow. Els activistes s’han assegut a terra en quatre vies de la ciutat i han bloquejat el trànsit, en hora punta. Els talls s’han realitzat sense afectar les trajectòries dels serveis de transport públic. Després d’una estona bloquejant el trànsit, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra els han demanat que marxessin.

En la protesta, només ha ocupat el carrer una única persona perquè el moviment vol “simbolitzar que la societat ens trobem sols en contra dels grans poders i les elits davant la lluita contra el canvi climàtic.” Expliquen que han volgut fer una acció noviolenta als carrers de la ciutat per impactar i per fer desperar als ciutadans.

De fet, consideren que “la COP26 era un lloc de presa de decisions en un moment crític en el qual si no actuem les conseqüències seran irreversibles per al món“. Diuen que “no s’ha arribat a cap acord que impliqui compromisos obligatoris i immediats”. Consideren que Europa no està afrontant la situació i que el govern d’Espanya i Catalunya estan engegant projectes que van contra la lluita climàtica, com els Jocs Olímpics d’Hivern.