L’exentrenador del Barça B, Xavier García-Pimienta ha visitat els estudis de betevé per ser entrevistat al programa ‘La porteria’, en què explica la seva trajectòria en el programa dirigit per Pitu Abril. Pimi també ha fet un repàs de l’actualitat blaugrana que segueix de ben a prop, malgrat que ja no forma part del club perquè la nova directiva de Joan Laporta va prescindir dels seus serveis.

Xavi és la millor opció per entrenar el Barça

Pimienta, però, veu amb bons ulls el fitxatge de Xavi i explica que “l’avantatge que jo tinc és la mateixa que el Xavi, ens hem criat amb aquesta manera d’entendre el joc com a jugadors, jo també com a entrenador durant tantes temporades i Xavi creu amb aquesta manera de jugar. Ho ha viscut en primera persona com a jugador i, segurament, a l’Al-Saad ho ha intentat implementar. Com que creu en aquesta manera i està en el millor lloc per fer-ho, amb jugadors de la casa que també creuen amb aquesta manera de jugar. Xavi està fent el que realment pensa perquè té els mitjans necessaris perquè això flueixi. Porta només dos partits amb el primer equip, però la sensació, el joc, l’estil, les ocasions, com estava l’equip junt… això és el gran avantatge que té Xavi i tota la gent que fa tants anys que som al club perquè creiem en aquesta manera de jugar i que és la millor perquè el primer equip del Barça vagi bé”.

Pimienta confia en el projecte blaugrana i afegeix que “no vaig tenir cap dubte que passaria això quan van dir que Xavi seria l’entrenador del Barça. Sempre que hi ha hagut èxit al Barça era perquè hi havia molts jugadors fets de la casa i l’entrenador era una persona que s’havia format aquí. Per tant, tenia clar que això aniria bé”.

El millor futur amb Nico, Gavi, Ilias i Araujo

Pimienta ha fet un repàs de la nova fornada de joves que triomfen al primer equip de Nico ha dit que “és present, en la pretemporada al Barça B ja vam veure que seria un jugador important per al primer equip. Ja no deixarà la titularitat i està sent un dels millors jugadors en cada partit. El veig com el futur Sergio Busquets i també marcarà una època”.

Sobre Gavi, el tècnic ha explicat que “tots teníem clar que seria un candidat. Se li ha donat l’oportunitat i no l’ha desaprofitat. Contagia la gent en pressionar. La seva posició ideal és la d’interior. La seva saviesa de joc fa que malgrat tenir 17 anys, ho fa de meravella. El tenia controlat, però fins que no arriba al Barça B no vam veure la seva capacitat”.

Pimienta ha parlat també d’Ilias a qui ha dit que “hem de tenir molta paciència, però porta tota la vida al club i si no passa res el tindrem molt de temps al Barça”. Sobre Roland Araujo, un fitxatge que va anar a parar al B que ell entrenava, ha explicat que “va arribar al Barça B amb una virtut defensiva molt gran i aquí ha volgut aprendre. Volia treballs individuals, vídeos, que li parléssim… Si tens la confiança i personalitat es pot aconseguir”.