Romario va ser la fantasia, la samba i el gol. Va ser un jugador imaginatiu que li va donar el Mundial del 94 al Brasil, la quarta Copa del Món de la seva història, 24 anys després de la primera que va aconseguir Pelé.

O Baixinho va aconseguir cinc dels 11 gols que va aconseguir la canarinha en aquell Mundial: el de Romario i Bebeto. Va marcar en tots els partits excepte els vuitens de final contra els Estats Units, en què ho va fer Bebeto, i a la final contra Itàlia el partit va acabar 0 a 0 i es va decidir als penals.

Romario va xutar el segon penal del Brasil, que finalment va acabar guanyant la tanda de penals per l’error de Roberto Baggio. Romario va ser descrit com un jugador de dibuixos animats per Jorge Valdano, qui el va patir quan va ser entrenador del Tenerife

La indisciplina també el va acompanyar durant tota la seva carrera en els equips on va jugar, entre els quals el Barça, així com a la selecció del Brasil. Aquell Mundial va ser l’última espurna del millor Romario, que es va consagrar com a campió del món, com un dels millors jugadors de la història del Brasil i marcant una època. Romario de Souza Faria.