‘Una joven prometedora’ optava per les categories de millor pel·lícula, direcció, guió original, actriu i muntatge, i finalmet s’ha endut l’Oscar a millor guió orignal. Un reconeixement que ja havia rebut amb dos Premis Bafta, al millor film britànic i al guió original. Una cinta que va ser l’escollida per a la inauguració de la nova edició del BCN Film Fest.

L’argument

Tothom pensava que la Cassie era una jove molt prometedora fins al dia que un misteriós succés va fer descarrilar el seu futur. Però res en ella és el que sembla: és un portent d’intel·ligència, la seva astúcia no té límits i viu una doble vida nocturna. De sobte, una trobada li donarà l’oportunitat de corregir el que va ocórrer en el passat, en una història tan commovedora com inesperada.

El debut com a directora d’Emerald Fennell no podia ser més prometedor. Coneguda com a actriu, entre altres interpretacions ha fet de Camilla Parker Bowles a ‘The Crown’, i pels seus esplèndids guions de la segona temporada de ‘Killing Eve’, aquesta escriptora de novel·les per a nens ha escollit, com a òpera prima, una revenja protagonitzada per una dona molt poc convencional.


És interessant fixar-se en els protagonistes masculins de les pel·lícules de l’Oest que s’embarquen en un viatge de venjança i redempció. Però, quan ho fa una dona, tothom diu deixa-ho córrer!”
Emerald Fennell, directora de cine

Carey Mulligan

L’actriu britànica Carey Mulligan és l’encarregada de donar vida a la Cassie, una dona amb dues cares i dues vides. 10 anys separen ‘Una educació’, de Lone Scherfig, el seu primer treball protagonista i ‘La excavación’, de Simon Stone, amb un paper molt diferent als que habitualment fa. A ‘Una joven prometedora’, ella és el centre absolut d’aquest film coral que es mou entre diferents registres.

És una curiosa barreja de comèdia romàntica, tragèdia i thriller. Mai no havia llegit un guió així.”
Carey Mulligan, actriu

La crítica

No és just definir ‘Una joven prometedora’ només com una pel·lícula feminista de l’era #MeToo. Hi ha molt més en la crònica d’aquesta dona empoderada que intenta superar un trauma i una culpa no assumides utilitzant tots els seus recursos. Tant la fotografia de Benjamin Kračun, lluminosa i propera en una part de la realitat de la Cassie i fosca i freda en l’altra, com el disseny de vestuari de Nancy Steiner, que defineix el personatge en cada moment de les seves dues vides, estan destinades a ressaltar la personalitat d’aquesta dona que, gairebé sempre, apareix al centre de la pantalla i que deixa molt clar, amb aquest enquadrament, que està al centre de la narració. 

‘Una joven prometedora’ és alhora una comèdia romàntica, una comèdia negra i un thriller de venjança que mai perd de vista la idea d’entretenir al mateix temps que planteja preguntes difícils de respondre. Divertit i terrible, provocador i sorprenent, incòmode i valent, sens dubte, un debut tan retorçat com apassionant.