’78/52. La escena que cambió el cine’

Any: 2018
Duració: 91 min
País: els Estats Units
Direcció: Alexandre O. Philippe
Repartiment: Jamie Lee Curtis, Elijah Wood, Guillermo del Toro, Danny Elfman, Peter Bogdanovich, Leigh Whannell i Oz Perkins
Gènere: documental

A principis dels anys 60, Hichcock va canviar la percepció del gènere dels suspens amb ‘Psicosi’. Aquest documental és un reflexió sobre l’empremta que va deixar.

‘A la deriva’

Any: 2018
Duració: 126 min
País: els Estats Units
Direcció: Baltasar Kormákur
Repartiment:Shailene Woodley, Sam Claflin, Jeffrey Thomas, Elizabeth Hawthorne i Grace Palmer
Gènere: aventures, drama

Basada en una història real, aquest film narra la història d’una parella que es fan a la mar amb el seu veler, però enmig de l’oceà es veuen sorpresos per una de les tempestes més grans de la història. Sobreviuen a les adversitats, però queden malferits i ella haurà de cuidar la seva parella i mirar de sobreviure, sense aigua ni menjar.

‘En la playa de Chesil’

Any: 2017
Duració: 110 min
País: el Regne Unit
Direcció: Dominic Cooke
Repartiment:Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff, Samuel West, Adrian Scarborough i Bebe Cave
Gènere: drama

Anglaterra, 1962. La Florence i l’Edward tenen poc més de 20 anys. Ella és de classe mitjà alt i, ell, de classe baixa. Molt enamorats, passen la seva primera nit en un hotel a Chesil Beach, una nit que els canviarà la vida.

‘Formentera lady’

Any: 2018
Duració: 85 min
País: Espanya
Direcció: Pau Durà
Repartiment:José Sacristán, Jordi Sánchez, Nora Navas, Ferran Rañé i Sandro Ballesteros
Gènere: drama

El Samuel va arribar a la Formentera hippie dels 70 i segueix allà. Viu sense llum i toca el banjo en un bar. Un dia rep la visita, després de molts anys, de la seva filla i el seu net. Ella li explica que se’n a treballar a França i que ha de deixar el seu fill amb ell.

‘Casi 40’

Any: 2018
Duració: 87 min
País: Espanya
Direcció: David Trueba
Repartiment:Lucía Jiménez, Fernando Ramallo, Carolina África i Vito Sanz
Gènere: comèdia

Una modesta gira de concerts tornen a unir dos amics de joventut. Ella, cantant d’èxit, ja retirada de l’escena. Ell, que sobreviu com a venedor de productes cosmètics, pretén rellançar la carrera musical de qui va ser el seu amor d’adolescència.

‘Sicario: el dia del soldado’

Any: 2018
Duració: 122 min
País: els Estats Units
Direcció: Stefano Sollima
Repartiment:Benicio del Toro, Josh Brolin, Matthew Modine, Catherine Keener, Isabela Moner, Jeffrey Donovan i Christopher Heyerdahl
Gènere: thriller, drama, acció

La guerra contra els càrtels de la droga s’ha intensificat a la frontera entre els Estats Units i Mèxic després que hagin començat a traficar amb terroristes. Per fer front a aquesta guerra, l’agente federal Matt Graver torna a fer equip amb Alejandro Gillick (Benicio del Toro). Segona part de ‘Sicario’ (2015).

‘Nos vemos allá arriba’

Any: 2017
Duració: 114 min
País: França
Direcció: Albert Dupontel
Repartiment: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart, Niels Arestrup, Émilie Dequenne, Laurent Lafitte, Mélanie Thierry, Frans Boyer i Travis Kerschen
Gènere: drama

Novembre del 1919. Dos supervivents de les trinxeres: un magnífic il·lustrador i el  un comptable modest planegen una estafa sobre els monuments als morts de la guerra.

‘Cásate conmigo! Por favor’

Any: 2017
Duració: 92 min
País: França
Direcció: Tarek Boudali
Repartiment:Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Charlotte Gabris, Andy Rowski, David Marsais,Julien Arruti, Baya Belal, Philippe Duquesne, Sissi Duparc, Charlie Vincent, Nadia Kounda i Doudou Masta
Gènere: comèdia

El Yassine és un jove estudiant del Marroc que arriba a París amb un visat d’estudiant per estudiar arquitectura. Però malauradament suspèn els exàmens, perd el visat i es queda sense papers a França. Per solucionar la situació, li demana al seu millor amic que es casi amb ell.

‘Los perros’

Any: 2017
Duració: 94 min
País: Xile
Repartiment: Antonia Zegers, Alfredo Castro, Rafael Spregelburd, Alejandro Sieveking
Gènere: drama

La Mariana, de 42 anys, pertany a la burgesia xilena i fa classes d’equitació amb el Juan, de 60 anys, un excoronel de l’exèrcit. Un dia, la policia buscarà el coronel per la seva participació en els crims durant la dictadura a Xile.

‘Oh! Mammy Blue’

Any: 2018
Duració: 122 min
País: Espanya
Direcció: Antonio Hens
Repartiment: Carmen Maura, Ramón Barea, María Pujalte, María José Alfonso, Milton García, Antonio Molero, Nagore Aranburu, Itziar Aizpuru
Gènere: comèdia

La Laura és una famosa cantant de rock espanyol que es va arruïnar i que ara viu en una llar per a gent gran. Allà mira d’animar els seus companys formant una banda folk, tot i les reticències de la directora del centre. De sobte, la Laura rep la visita d’un net desconegut, el Jaime, que vol ser un músic de rock. Ella decideix ajudar-lo.

‘Luis i els alienígenes’

Any: 2018
País: Alemanya
Direcció: Christoph Lauenstein i Wolfgang Lauenstein
Repartiment: animació

Història d’un nen d’11 anys que fa amistat amb tres adorables alienígenes que estavellen l’ovni a casa seva.

Aquí teniu el programa sencer: