Kristen Stewart,  va superar el menyspreu del públic per convertir-se en una estrella lliure, sense pèls a la llengua, que sap riure’s d’ella mateixa, que sap entomar amb esportivitat els fracassos, com el de ‘Los Ángeles de Charlie’, que ha lluitat per defensar la seva orientació sexual contra els interessos de la Indústria. Reconeix que la seva segona pell és el feminisme u per això aprofita la seva influència per fer d’altaveu. 

”La igualtat és una cosa que tots hauríem de provar”

Stewart es va donar a conèixer internacionalment a ‘L’habitació del pànic’, quan tenia 10 anys. Van ser focus de l’atenció mediàtica. La saga ‘Crepuscle’ va marcar un abans i un després en la seva carrera entre els 18 i els 23 anys. Van triomfar a Hollywood i, també, al cinema europeu, en especial, al francès. Stewart va guanyar un premi César a la millor actriu secundària per ‘Els núvols de Sils María’, d’Olivier Assayas, convertint-se en la primera americana en guanyar aquest premi. També va rebre el guardó a l’actriu de la dècada per l’Associació de Crítics de Hollywood.

” No he pensat en la meva carrera com una cosa amb una forma determinada que pugui controlar.Tant si una pel·lícula gran o petita sempre m’hi aproximo amb la mateixa intenció.”

La història de Jean Seberg

Kristen Stewart es posa en la pell de Jean Seberg, l’actriu nord-americana icona de la Nouvelle Vague que es converteix en un objectiu de l’FBI a finals dels seixanta, quan comença una relació d’amistat amb l’activista pels drets civils i membre actiu del Black Power, Hakim JamalTot i que s’inspira en la vida real, ‘Seberg’ no és un biopic. El director australià Benedict Andrews escenifica un dels moments clau de la carrera de l’actriu i activista nord-americana, la de la història d’amor que la va portar a la mort.

Seberg

Aquest film que clausura l’Americana Film Fest El programa il·legal de vigilància de la policia federal, i tot un seguit de difamacions arran de la seva relació amorosa amb un membre dels Panteres Negres, van destruir la vida de la llegendària actriu.  A més de mostrar un moment turbulent i polèmic en la política dels Estats Units, el film és un estudi de l’intèrpret i el retrat d’una dona que era atrevida i lluitadora, i va passar a ser vulnerable i ridiculitzada.