Ivó Oller

L’heroïna va causar estralls entre els músics de jazz nord-americans de les dècades dels 50 i dels 60. Avui comencem recordant una de les seves víctimes: Sonny Clark, un pianista excel·lent, membre de l’escuderia de la discogràfica Blue Note i acompanyant de luxe en desenes de gravacions de les figures del Bebop i el Hard Bop. La causa oficial de la seva mort, amb només 31 anys, va ser un atac de cor, però en els seves biografies s’especifica que va ser conseqüència de l’addicció que patia.

Seguim amb Gerry Gibbs, un músic que està a punt d’entrar en la seixantena, i que és el fill bateria de Gerry Gibbs, vibrafonista llegendari i el músic més longeu de la història del jazz. Terry lidera els seus propis projectes en formats molt diferents, des dels trios fins a la big band.

Dissabte, 28 d’octubre, en el Palau de la Música Catalana, se celebra la Nit de les Big Bands dins del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. El trompetista Ivó Oller, en representació de la Big Band Jazz Maresme, i l’arranjador Sergi Vergés, com a director de la Rufaca Folk Jazz Orquestra, ens presenten el concert i ens parlen de les seves darreres gravacions.

Acabem amb la cantant Tierney Sutton i el seu trio.

Escolta el programa aquí: