Obrim el ‘Jazz it’ amb l’orquestra de Jimmie Lunceford, que va començar, pràcticament, essent una orquestra d’estudiants, però que va arribar a ser una de les més populars dels Estats Units.

Seguim amb el saxo tenor d’Ike Quebec, una de les figures de la mítica discogràfica Blue Note de començaments dels 60. El càncer se’l va endur el 1963, als 44 anys.

I després, jazz britànic amb un convidat americà. Danny Moss lidera el quintet amb la complicitat del gran Scott Hamilton. Mestres del vessant més clàssic del jazz, perfectament vigent els nostres dies.

El jazz omplirà de música les nits d’aquest proper estiu i ara és el moment en què es presenten les programacions. Aquesta darrera setmana ha estat el torn de dos espais extraordinaris, i concretament de dos terrats, el de la Casa de les Punxes (Diagonal 420), obra de Josep Puig i Cadafalch, i el de la Casa Milà, La Pedrera, d’Antoni Gaudí (cantonada passeig de Gràcia – Provença), on s’oferiran concerts de jazz setmanalment. Escoltarem la trompeta fantàstica d’un dels joves valors del jazz cubà, Carlos Sarduy, que va posar la banda sonora a la presentació de l’edifici de la Diagonal.

Escolta el programa sencer aquí: