El tinent d’alcalde de Cultura Jaume Collboni ha destacat que es vol dotar  de contingut cultural la zona i que s’ha d’aprofitar per fer que “el TNC i L’Auditori deixin de donar-se l’esquena”. A més, des de Cultura es vol impulsar un pol científic a la zona del Parc de la Ciutadella, tot i que es farà en una segona fase.

Collboni ha explicat aquests projectes en el balanç d’un any al capdavant de Cultura. Ha destacat que s’han posat en marxa 15 de les 34 mesures previstes anunciades. L’ICUB té un pressupost de 132 milions, un 15 % més que l’any anterior, el que suposa un 5 % del total del pressupost municipal. “Això ens apropa a les grans ciutats europees”, ha conclòs Collboni.

En destaca haver passat del 25 al 50 % de la gestió de la taxa turística que es recapta a la ciutat, tot i que l’Ajuntament seguirà lluitant per gestionar-ne el 100 %. Aquest 2017 ja s’ha recaptat 700.000 euros que s’han destinat a la restauració de frescos al Monestir de Pedralbes, l’ampliació del festival Grec a l’agost o la compra del teatre Tantarantana.

Entre els nous equipaments ha destacat el Borsí, la Casa de les Lletres i el Teatre Arnau. Des de l’Ajuntament expliquen la intenció de no fer totxo nou, sinó de restaurar i recuperar patrimoni.