Els veïns de Baró de Viver denuncien la deixadesa i el mal estat del mural de la memòria del barri. Ubicat a les pantalles acústiques del passeig de Santa Coloma que envolten el nus de la Trinitat, els 11 plafons d’aquesta obra es troben plens de guixades i grafits.

Impossible llegir-ne el text i veure’n les fotografies

El mural de la memòria repassa la història de Baró de Viver des de la fundació del barri, l’any 1929, fins al 2011, quan es va inaugurar l’obra. Segons els veïns i altres barcelonins que hi passegen, la falta de manteniment fa impossible llegir-ne el text i veure’n les fotografies. Tot i que diuen que en els primers anys es mantenia, ara ja fins i tot hi ha pintades sobre pintades.

Gemma Sánchez, veïna de Baró de Viver, va assistir a la inauguració del mural i explica que la seva mare apareix en una de les instantànies. “Surt la gent del barri fotografiada en una assemblea que es va fer i entre elles hi ha la meva mare. Ara amb tanta pintada no es veu res i tot està molt malmès”.

Un mural que recull fets històrics de Baró de Viver

El mural de la memòria de Baró de Viver ocupa 524 m² i es va crear a partir d’un procés participatiu engegat el 2004 entre la Universitat de Barcelona, entitats i veïns del barri. La instal·lació recull fets representatius com la riuada del 1943, l’annexió a Barcelona el 1945, l’arribada del metro el 1983 i la construcció del nus de la Trinitat. El mural va ser inaugurat el febrer del 2011.