Barcelona va veure néixer i créixer la Marina, una artista que va més enllà del drag i que durant temps s’ha dedicat a agitar l’escena underground local. Després de participar en l’edició nacional de ‘Drag race’ (la franquícia de RuPaul), ha ampliat el seu altaveu. La Marina actua amb Samantha Ballentines, companya de concurs i de la gira d”El Hotel de las Reinas’, a ‘Una fantasía’, a Razzmatazz, i aprofitem que torna a casa per parlar amb ella de com ha estat aquest any, però també per tirar enrere i recordar els seus inicis i citar els seus referents. I una cosa queda clara: la Marina del futur no pensa descansar, i nosaltres morim de desig que ens segueixi seduint amb el seu art!

Seguim amb artistes queer: Ammori va arribar de Còrdova fa gairebé dos anys atreta per l’energia de Barcelona i, inspirada per artistes d’aquí com la Bad Gyal, tenia clar que venia per fer-hi música. Després de publicar un parell de vídeos a YouTube, aquest any per fi pujava el seu primer senzill a Spotify, ‘M30’, i ens presenta el seu vídeo, tot un homenatge a la seva terra i una carta d’amor a la seva germana.

I si bé ja hauràs pogut veure el Jordi i l’Alvie lluint els seus dissenys de tant en tant, ara és el David Méndez qui s’asseu a la nostra habitació, tan acolorida com la seva marca, Outsiders Division. Malgrat que ja fa 10 anys que va començar el projecte, no ha estat realment fins als darrers tres que ha començat a vendre, oficialment, la seva roba. Un temps que permet analitzar, amb ell, els canvis dins la indústria de la moda i veure on ens trobem ara com a consumidors.

I on haurà anat la Carla aquest cop? Torna a submergir-se en l’esperit nadalenc i ens porta per un viatge interplanetari de llum i colors en un recinte únic declarat Patrimoni de la Humanitat. Se t’acut d’on es tracta?

Però la música no pot faltar al nostre programa, i aquesta setmana seguim explorant les cançons que sonaven el 2002, saltant d’Alicia Keys o les Destiny’s Child a Chenoa, passant per Aventura i el seu ‘Obsesión’. I, tornant al present, estrenem el més nou de Paloma Mami i Leïti Sene amb La Zowi, i Aitana protagonitza el safareig de la setmana.

Escolta el programa en la seva versió radiofònica aquí:

Llista de reproducció: