Veïns del carrer de Pallars han decidit unir esforços amb les famílies de l’Escola Fluvià, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim, per demanar la retirada d’amiant d’un edifici que tenen a tocar. Tenen el suport de l’Associació de Jubilats Macosa-Alstom, afectats per l’amiant, i de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona.

Amiant proper a l’escola

Asseguren que l’amiant existent és perillós tant per als residents a l’edifici situat al número 350 del carrer de Pallars com per als nens i nenes estudiants usuaris de l’escola que hi ha en aquest punt de la ciutat. Per això, ja han presentat una queixa a l’Ajuntament demanant la retirada immediata de l’amiant.

No saps el què. És com el que té una bomba i dius ‘mira explotarà d’aquí a vint anys o d’aquí trenta’. Què fem mentrestant? No fem res, ens quedem pensant? Aleshores jo penso que és molt preocupant el tema”
Montse Parera, veïna

No és l’única escola de la ciutat amb amiant prop de les seves instal·lacions. Ja s’ha retirat el fibrociment d’una nau propera a l’Escola el Sagrer, a la Sagrera. També hi ha casos propers a l’Escola l’Estel, també a la Sagrera, o a l’Escola 9 Graons, al carrer de Roger de Flor. En aquest cas, la comunitat educativa de l’Escola Fluvià també s’ha organitzat i s’ha unit a la demanda dels veïns perquè es faci una retirada segura de les restes d’amiant.

Que es faci una retirada de la forma més segura possible per als nens perquè són nens petits que ja simplement pel poc desenvolupats que estan són molt més vulnerables que nosaltres com a adults. I és una escola d’infantil i primària. És a dir, són els més vulnerables dels vulnerables”
Dalia Crespo, AFA Escola Fluvià

Compten també amb el suport de la FAVB i de l’Associació de Jubilats de l’antiga fàbrica de Macosa-Alstom, afectats per l’amiant. Adverteixen que aquesta és una situació comú en una zona on abans hi havia moltes fàbriques.

Això s’ha de retirar ja, tenim escoles aquí, al Poblenou hi ha moltes escoles i totes tenen el fibrociment a prop. És a dir, totes estan en perill. És indignant”
Fernando Novella, Associació de Jubilats de Macosa-Alstom