Són els alumnes més petits de l'Escola Josep Tous i Lluis Vives. encara no saben què signifiquen aquests senyals de trànsit. Però tant ells, com els seus familiars, aniran a l'escola a partir d’ara de forma més segura. Tot, gràcies a aquest nou camí escolar de Sants-Badal. JOSE ANTONIO GÓNGORA, AMPA de l'Escola Josep Tous “Yo sé que si mi hija se pierde, no va a tener ningún problema. Hay miles de establecimientos, bueno, miles no, pero muchos establecimientos que les pueden ayudar.” LAURA GÓNGORA, alumna de l'Escola Josep Tous “Sí, ara vaig més tranquil·la. Seguiré les línies del camí escolar.” Aquest camí facilitarà l'arribada a l'escola de més d'un miler d'alumnes. És el primer que hi ha al barri i posar-ho en marxa no ha estat fàcil. Per aconseguir-ho han calgut tres anys de feina i moltes col·laboracions. Des dels centres educatius i les seves AMPA, fins als comerços del barri, el districte de Sants-Montjuïc i la Guàrdia Urbana. JOAN SANROMÀ, conseller d’Educació de Sants-Montjuïc “Significa una joia per moltes raons. És un procés de participació important, dóna un gran valor al barri de Sants-Badal, que sempre ha estat un barri oblidat.” Després d'aquesta inauguració, el districte es planteja ara fer-hi altres camins escolars. Els pròxims podrien ser un al barri del Poble-sec i un altre que connectaria el d'Hostafrancs amb el de Sants.

Sants-Badal ja té el seu camí escolar. Donarà servei a prop d’un miler d’infants i servirà perquè els alumnes de les escoles Lluís Vives i Josep Tous vagin més segurs als centres educatius. Aquesta iniciativa senyalitza l’itinerari que han de seguir els més petits per arribar al col·legi i rep la col·laboració dels establiments de la zona, que en cas que algun nen es perdi tenen la informació necessària per ajudar-lo a arribar a casa sense cap tipus de perill.

Han calgut tres anys de feina conjunta entre el professorat i les AMPA de les escoles Lluís Vives i Josep Tous, el districte, l’Institut Municipal d’Educació, els comerços de la zona i la Guàrdia Urbana. Ara el districte es planteja fer un altre camí escolar al barri del Poble-sec i connectar el d’Hostafrancs amb el de Badal.