Api amb crema de formatge i olives, humus amb verdures, una amanida i plàtan amb crema d'avellanes i xocolata. Aquests són els quatre plats que han fet els assistents al taller de cuina fàcil, econòmica i saludable adreçat a famílies que reben la cistella de la compra dels bancs d'aliments. NEUS ANGLÈS, directora de serveis a les entitats “Com podem fer una dieta equilibrada a la nostra família amb aquests productes bàsics que rebem i com no cal aportar carn i peix cada dia ni en cada àpat per tenir una alimentació equilibrada.” Abans d'entrar a la cuina una nutricionista els ha donat noves idees per cuinar els aliments d'una forma diferent cada dia. SANDRA FILEPPELLA, assistent “A los garbanzos se les puede sacar mucho provecho. Son un alimento al alcance de todos y son muy económicos y buenos en la alimentación. Se puede hacer humus y bastantes cosas que uno, realmente, no lo tiene en cuenta.” Aquesta és la quarta edició del taller de cuina que la Taula Social del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta organitza per tal de promocionar l'alimentació saludable en famílies amb nens.

El taller ha comptat amb la participació de la nutricionista Queralt Aguilà, que ha fet una xerrada teòrica sobre alimentació saludable. En aquesta part de l’activitat ha volgut deixar clar que no és necessari incloure carn i peix en tots els àpats ni cada dia. A més, ha donat algunes idees de receptes, tant per dinars com per sopars.

Les famílies assistents a aquests tallers provenen de les entitats participants en la Taula Social: Fundació Canpedró, Grup Solidaritat Sant Medir, Càritas Parròquia Mare de Déu dels Dolors i Sant Àngel Custodi, Gra de Blat i CECMA. Es tracta de persones en situació de vulnerabilitat (famílies en atur, persones nouvingudes, entre d’altres) que reben la cistella de productes bàsics i que, per tant, tenen la necessitat de cuinar per a tota la família amb aquests aliments.

Els assistents han finalitzat la sessió preparant els quatre plats que formarien un àpat: amanida, api amb crema de formatge i olives, humus amb verdures i plàtan amb crema d’avellanes i xocolata. D’aquesta manera han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits durant la xerrada amb l’ajuda de la nutricionista.