El Pitu Alcober fa 27 anys que és l'encarregat de construir la figura que representa el Carnestoltes del districte. En aquesta edició, però, hi ha una novetat. PITU ALCOBER “Sempre fa uns tres metres i aquest any fa uns 3,46 metres.” El Pitu assegura que fer artesanalment una figura d'aquestes mides no ha estat feina fàcil. PITU ALCOBER, artista “A vegades enfilant-me a l'escala, després a la taula i de la taula m'enfilo a una altra escala i així arribo a tot arreu.” Com sempre, un cop acabi el Carnaval, el rei s'haurà de cremar. Per això, el repte d'aquest artista és que aguanti les flames al màxim de temps possible. PITU ALCOBER, artista “L'any passat va aguantar 3/4 d'hora. Més que les falles de València. Per aconseguir-ho a l'hora de fer l'estructura miro que les parts febles estiguin a un lloc que no aguanti pes i les parts que han d'aguantar pes són de fusta més gruixuda.” Per veure el rei del Carnaval s'haurà al primer cap de setmana de febrer. Serà aleshores quan desfili en una gran rua pels carrers del districte acompanyat del col·lectiu d'artistes de Sants. Ells seran els encarregats de donar moviment a la figura.

El rei del Carnaval de Sants criticarà la manipulació política de la justícia en la desfilada que protagonitzarà el 3 de febrer. La festa grossa, però, serà el dissabte 6 de febrer, quan una gran rua recorrerà els principals carrers de Sants amb 27 comparses.

Després d’un mes i mig de feina, la figura del rei del Carnaval ja està pràcticament enllestida. Com en els darrers 27 anys, l’encarregat de donar-li vida és l’artista Pitu Alcover. La figura està totalment feta a mà i amb materials reciclats. A diferència d’altres desfilades, però, aquest aquest rei del Carnaval té algunes particularitats: fa pràcticament  tres metres i mig d’alçada i això el converteix en el rei del Carnaval més gran que aquest artista ha construït.

L’altra novetat és que el personatge d’aquest any tindrà moviment gràcies a les cordes que penjaran dels dits que representen la mà dels polítics. D’aquesta manera els membres del Col·lectiu d’Artistes de Sants podran moure la justícia.