L’anticicló serà el clar protagonista dels propers dies al nostre entorn, un fet que farà que en conjunt parlem de temps estable en bona part del territori. Tot i aquest context general de tranquil·litat, caldrà tenir en compte la presència en altura d’un petit embossament d’aire fred, ja que, al llarg del cap de setmana, contribuirà al fet que els núvols siguin abundants sobretot en trams del litoral i a les comarques gironines. En aquest entorn no es descarta, fins i tot, algun plugim puntual entre dissabte a la tarda i diumenge al matí.

Terra endins, en canvi, el sol serà el dominador de la situació a les hores centrals del dia. Els matins, per contra, es mostraran més variables a causa dels bancs de boira o de boirines a les zones enclotades. Les boires tan sols podran arribar a ser persistents a la Terra Ferma.

Al Pirineu parlarem d’uns dies força assolellats i poc freds en general als migdies. Les glaçades seran moderades a les valls, i la inversió tèrmica s’atenuarà respecte dels darrers dies en cotes mitjanes i altes de les muntanyes.

Les temperatures es mantindran força estables els dies vinents, sense que hàgim de parlar ni de fred hivernal, ni d’ambient atípicament càlid per les dates. Els mapes del temps, de moment, allarguen les altes pressions com a mínim fins a mitjan mes.