Aquesta morera blanca ha viscut la transformació del Bon Pastor des de 1929. Fins al anys 70 va estar envoltada d'horts i, la gent gran, la recorda amb estima perquè a l'estiu feia molta ombra. Actualment, però, no tothom la respecta. CARME LLAMBÍ, veïna del Bon Pastor "Em fa por que li torni a passar el mateix que a Sant Joan que li van calar foc i m'agradaria que es cuidés." La morera fa 14 metres d'alt i 13 metres de diàmetre. És una de les tres espècies catalogades com a arbres d'interès local que hi ha al Bon Pastor. Parcs i Jardins en té especial cura i està senyalitzada amb un cartell. Però els veïns creuen que caldria visualitzar més el seu valor. CARME LLAMBÍ, veïna del Bon Pastor "Jo vaig bastant a la muntanya i veig que a tots els pobles a la plaça del poble hi ha algun arbre maco i li fan una bancada o un tancat. Alguna cosa significativa que potser si la gent veu que té un cert valor, potser li tindran més estima o el respectaran més." La morera no és l’únic arbre que necessita una atenció especial. Aquest freixe de fulla estreta que data de 1943 i aquesta sòfora del Japó d'11 metres d'alçària també són espècies protegides que hi ha al barri i que, segons els veïns, cal preservar.

Tres dels nou arbres del districte de Sant Andreu que formen part del Catàleg d’Arbres d’Interès Local són al Bon Pastor. D’aquests, l’arbre més antic del barri és una morera ubicada al carrer de la Sèquia Madriguera: va néixer l’any 1929 i els veïns recorden que llavors estava envoltada d’horts.

Els altres dos arbres d’interès del Bon Pastor es troben a la zona de les cases barates. Un és un freixe de fulla estreta que data de 1943 i es troba al carrer de Tàrrega. L’altre, una sòfora del Japó ubicada al carrer de Biosca.

Tot i que els tres arbres es troben identificats amb un cartell en què figura l’espècie i l’any de naixement, els veïns voldrien que es protegissin d’alguna manera especial. Per això proposen posar-hi unes tanques, per evitar possibles actes vandàlics que puguin malmetre aquests arbres històrics.