La data no ha estat escollida a l’atzar. Avui fa sis anys que la Generalitat va tancar l’Escola d’Arts i Oficis la Llotja que funcionava en aquest edifici des de 1940. Des de llavors, continua sense activitat i, per això, ara el reclamen com a equipament per al barri. TERESA CAJA, presidenta de l’Associació Veïns i Comerciants del Carrer Avinyó “Tenim moltes necessitats, som moltes les associacions que podem fer moltes coses i ajudar molts als joves i nens d’aquí per exemple, que visquin això com una cosa d’ells.” La reivindicació té el suport de diferents entitats veïnals, així com de col·lectius d’artistes, tant del barri com de la resta de la ciutat. MARGARITA FARRAN, associació de músics i artistes el Temple del Gòtic “Cal un centre per, una banda, per la població del barri perquè no hi ha, i també, pels artistes per poder demostrar el que fan i poder donar tallers i també fer una feina social al barri.” Durant la jornada, també s’han recollit signatures que s’entregaran a l’Ajuntament per demanar que l’Administració compri l’edifici i el destini a equipament social i cultural gestionat per les entitats del Gòtic.

Amb el lema “Recuperem el Borsí per a la Llotja i Ciutat Vella”, veïns i entitats del Gòtic s’han concentrat aquest divendres davant l’edifici, a la plaça de la Verònica, per reclamar que l’immoble es converteixi en un equipament cultural i social per al barri. Denuncien que fa sis anys que la Generalitat, que n’és la propietària, el va tancar i que encara no s’hi ha fet res. Durant la jornada s’han recollit signatures que s’entregaran a l’Ajuntament per demanar que l’Administració compri l’edifici i el destini a equipament cultural per a les entitats del Gòtic. Segons la presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer d’Avinyó, el barri “té moltes necessitats i hi ha moltes associacions que poden fer-hi coses”.

Aquesta demanda veïnal compta amb el suport de diferents entitats veïnals i també de col·lectius d’artistes de la ciutat. Des de l’associació de músics i artistes El Temple del Gòtic, Margarita Farran explica que “cal un centre per a la població del barri”, ja que assegura que no n’hi ha, i també per als artistes “per poder demostrar el que fan”.

L’edifici el Borsí es va construir entre els anys 1881 i 1883. Va ser la seu de la Borsa de Barcelona fins al 1936 i des de 1940 acollia l’Escola d’Arts i Oficis de Catalunya, la Llotja.