Els operaris han instal·lat aquest dijous dues plaques amb el nom d’avinguda dels Quinze. És la nova denominació amb què es rebatejarà l’avinguda de Borbó actual, a Nou Barris. El canvi, que va sorgir d’una iniciativa veïnal, encara no és oficial i, per això, els cartells s’hauran de treure.

Les plaques, que s’han instal·lat, són senyalitzacions de trànsit. S’han posat a les cruïlles amb els carrers de Joan Alcover i Costa i Cuixart. Les noves indicacions han sorprès els qui hi passaven aquest dijous pel carrer, ja que el canvi encara no és oficial. De fet, segons les entitats del barri i la Taula de la República de Nou Barris no està previst rebatejar l’avinguda fins al mes de març.

Descoordinació de plaques

Segons l’Ajuntament, hi ha hagut una descoordinació entre la col·locació dels cartells de trànsit i la data en què es farà públic el canvi de nom. El consistori té previst despenjar els cartells indicatius fins que no es faci oficial. Des del districte també s’ha confirmat que la data d’inauguració serà, segurament, a principis del mes de març.

Els Quinze, el preu del tramvia

El pas d’avinguda de Borbó -nom posat l’any 1942 pel règim franquista- pel dels Quinze ha estat una iniciativa de l’associació de veïns de Torre Llobeta per recuperar la denominació amb què es coneixia popularment la cruïlla de l’avinguda de Borbó amb el passeig de Maragall. La raó és que, en aquest punt, hi havia la parada del tramvia 46, que valia 15 cèntims. La proposta ha tingut el suport de la Taula Unitària de la República, que també va liderar substituir el nom de la plaça de Llucmajor per plaça de la República.