Les màquines ja enderroquen la part antiga del Centre Esportiu Municipal d’Horta. És el primer pas de la segona fase de reforma de l’equipament. Ho fan amb cinc anys de retard. Havien de començar el 2012, just quan va finalitzar la primera fase de la reforma que va servir per construir la piscina, el pavelló, el gimnàs i la recepció.. FRANCISCO CARMONA, president d’Horta Esportiva “Per l’abonat del centre, de l’Horta Esportiva, hi haurà millores considerables. En les instal·lacions, més vestuaris, més sales...” Suposarà un increment d’un 60 % de la superfície actual. Només quedarà un últim aspecte del projecte de remodelació de tot el complex esportiu, que ha costat 18 milions d’euros. Per abaratir-lo, havia desaparegut un dels espais més emblemàtics, la piscina descoberta. Ara, però, l’Ajuntament es planteja recuperar-la. “Sí que tenim una bona informació i una predisposició absoluta per part de l’equip del govern i de la resta de partits polítics, que estan a favor.” Demanen que es doti el projecte de la piscina descoberta de pressupost, sobre els 180 mil euros, al més aviat possible perquè es pugui fer mentre durin les obres de la segona fase, que han d’estar enllestides en uns 18 mesos.

Des la Unió Esportiva Horta, l’entitat que gestiona l’equipament, esperen que els treballs finalitzin al més aviat possible, ja que el bon funcionament del gimnàs és fonamental per assegurar la viabilitat de les diferents seccions del club.

Les obres de la segona fase de la reforma del Centre Esportiu Municipal havien de començar el 2012, just en acabar les de la primera. No ha estat així perquè l’Ajuntament no ha tingut prou pressupost per dotar l’obra i han hagut de passar cinc anys perquè comencin els treballs. Ho han fet ara amb l’enderroc de les antigues instal·lacions. La reforma permetrà ampliar en un 60 % la superfície actual del recinte, que tindrà més vestuaris, sales i zones d’aigua.

Aquestes millores se sumen al pavelló, el gimnàs, la piscina i la recepció nous que es van construir en la primera fase. El cost del projecte de reforma és de 18 milions d’euros, una inversió que es podria incrementar en uns 180.000 euros si s’hi torna a incloure la piscina descoberta, que va desaparèixer per tal d’abaratir-lo. Des de la Unió Esportiva Horta demanen que s’aprofiti l’inici d’aquesta segona fase d’obres per construir també la piscina descoberta. Consideren que era un dels emblemes de l’espai.