Aquest és el mur de la discòrdia. Un tema que protagonitza les converses al barri. Es troba a tocar d’aquests habitatges del carrer de Tir. Els veïns més afectats, una vintena de famílies, asseguren que la distància que els separa del mur, uns sis metres, seria il·legal si no es tractés d’un equipament. CONCHITA MEDINA, presidenta de la comunitat de veïns “Mucho disgusto, mucha indignación porque esto parece un puñetazo urbanístico, a parte de esto... No sé, alguna solución tiene que haber.” Expliquen que no estan en contra del nou camp de futbol. Per això no s’han queixat fins que no han vist el mur de contenció, tot i que potser és massa tard. Segons l’Ajuntament, aquest element és necessari pel desnivell de la zona. Tot i això, el districte d’Horta-Guinardó ha pres mesures per reduir l’impacte del mur. MERCEDES VIDAL, regidora d’Horta-Guinardó “A Sant Genís sempre hem de treballar en un territori que orogràficament és complicat però a part d’això estem intentant rebaixar l’altura del mur tant com allunyar-lo dels habitatges al màxim possible.” Els veïns ho consideren insuficient. Per això han presentat una sèrie d’al·legacions, però com ho han fet fora de termini han estat desestimades. Ara preparen una nova denúncia. Volen que se’ls compensi econòmicament pel valor que perdran els pisos amb aquesta nova vista.

Fa anys que Sant Genís reclamava un nou camp de futbol. L’antic, ubicat a la part alta del barri, havia quedat desfasat i en el mandat anterior es va fer el projecte del nou, que s’està construint a tocar de la ronda de Dalt. Els problemes han sorgit quan els veïns dels edificis propers han vist el mur de contenció que presenta el futur equipament per salvar el desnivell del terreny.

En un principi no s’oposaven a tenir un camp de futbol a tocar de casa però sí que estan en contra del mur que comporta i del fet que la superfície de joc els quedarà més a prop del que pensaven. Ara, els veïns més afectats, una vintena d’habitatges, reclamen que s’aturin les obres i s’enderroqui el mur perquè es faci un projecte nou en què volen participar. Sinó, que els indemnitzin pel valor que, asseguren, perdran els pisos i que s’estableixin uns horaris d’ús del camp. Tot i estar fora de termini, han presentat un conjunt d’al·legacions que han estat desestimades. Ja preparen una segona denúncia i han començat a recollir signatures.

De moment, el districte d’Horta-Guinardó vol reduir l’impacte del mur rebaixant-lo i allunyant-lo dels habitatges. Les obres, que han acumulat diversos retards, disposen d’un pressupost de 3,3 milions d’euros i han de finalitzar el març de 2017.