Aquest grup d'usuaris del centre ocupacional Paideia han participat avui en la primera de les rutes turístiques accessibles que organitza el districte de les Corts. La Farmàcia Antiga, a la plaça de la Concòrdia, ha estat una de les parades de la ruta. Jordi López “Aquí tenim la farmàcia, que hem entrat, aquí l'església, i hem anat a la plaça Comas”. Yolanda Anguita, tècnica de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat a les Corts “Vam dissenyar unes rutes accessibles per tal de garantir que les persones amb diferents capacitats poguessin gaudir de la ruta històrica del districte de les Corts, de la ruta patrimonial i una ruta d'espais naturals.” Parteixen d'una ruta que forma part del pla de turisme del districte, però s'han adaptat els continguts amb l'objectiu que tots els participants puguin entendre les explicacions. Imma Alemany, Fundació Desenvolupament Comunitari “Mirar de treure els punts que són més complicats d'entendre i facilitar l'explicació d'una manera senzilla, clara, amb frases curtes.” La d'avui ha estat una ruta adaptada per a persones amb discapacitat intel·lectual. Però en els propers dies se’n faran d'altres que estaran adaptades per a persones amb diferents tipus de discapacitat funcional, com per exemple auditiva o visual.

El districte de les Corts ha posat en marxa una sèrie de rutes turístiques accessibles per a persones amb diferents tipus de discapacitat funcional. La primera s’ha fet aquest dijous i hi han participat usuaris del centre ocupacional Paideia, que són joves d’entre 18 i 25 anys amb discapacitat intel·lectual.

Els joves han fet un recorregut passant per diferents punts emblemàtics del districte, com la plaça de Comas, l’església del Remei o Can Deu. Es tracta d’una ruta turística que forma part del pla de turisme del districte i que la Fundació Desenvolupament Comunitari s’ha encarregat d’adaptar per tal de garantir que tots els participants poguessin seguir i entendre bé les explicacions. L’activitat s’emmarca en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.