En Sandor ha crescut en un gimnàs. La seva vida gira al voltant de l'esport i de la seva gran passió: la boxa. SANDOR MARTÍN, boxejador professional "Faig el que m'agrada, per sort, no tothom ho pot dir. Estudio el que m'agrada, faig l'esport que m'agrada, competeixo en el que m'agrada realment i, a més, dono classes del que m'agrada i a la gent que m'agrada, perquè m'encanten els nens." En Sandor ha estat el campió d'Espanya del pes superlleuger més jove, un títol que ha revalidat. Amb només 21 anys, es troba també a la cinquena posició al títol d'Europa. Als matins, però, deixa els guants per estudiar Ciències de l'activitat física i de l'esport a l'INEF de Barcelona. SANDOR MARTÍN, boxejador professional "Ser boxejador i ser universitari sé que no és el més comú, però és el perfil que s'està donant últimament ha canviat tota la imatge, aquella negra, que hi havia dels boxejadors. Ara el perfil que hi ha és un perfil estudiantil, un perfil sa, un perfil que vol lluitar per realment créixer dins aquesta societat i canviar les coses." A les tardes, entrena una vintena de nens al KO Verdum amb la filosofia de transmetre els valors i la cultura de l'esforç als més joves. SANDOR MARTÍN, boxejador professional "És un dels barris on els nanos fan menys esport, on abandonen abans els estudis, i aquí dins del gimnàs estem aconseguint que els nens estudiïn i que facin esport, a més a més, que s'ho passin bé i que treguin bons resultats, tant a l'escola com al gimnàs. Nens que venien suspenent sis, set assignatures, hem aconseguit que en suspenguin dues. De gent que en suspenia tres, hem aconseguit que no en suspenguin cap. Hem aconseguit que els nens aprovin." Un cop acaben les classes, comencen els entrenaments per a en Sandor, que ja es prepara per competir de nou a Europa.

En Sandor Martín s’allunya de l’estereotip del boxador. Amb 21 anys ha estat el campió d’Espanya de boxa del pes superlleuger més jove i es troba en el número cinc al títol d’Europa. Però la seva carrera professional la compagina amb uns estudis universitaris a l’INEF de Barcelona.

A l’INEF cursa, als matins, Ciències de l’activitat física i de l’esport.  A les tardes imparteix classes de boxa a una vintena de nens al KO Verdum, un gimnàs on ha crescut acompanyat del seu pare, també boxejador. Durant les classes, en Sandor transmet als alumnes els valors i la cultura de l’esforç. Cada trimestre, quan arriben els exàmens de cinturó, en Sandor té molt en compte els resultats acadèmics dels alumnes, no només els esportius.  D’aquesta manera els nens es motiven i s’apliquen molt més a l’escola i treuen notes més bones. Un cop acaba les classes al gimnàs, en Sandor es calça les vambes i els guants per entrenar de cara als campionats de la Unió Europea de Boxa.  És conscient que, malgrat ser jove, la seva carrera esportiva no serà gaire llarga. És per això que ara prioritza els entrenaments, però sense oblidar mai els estudis.