L'escola Sagrat Cor de Sarrià és un dels centres educatius més antics del barri. Es va fundar el 1846 sobre el terreny que fins llavors pertanyia als Serra, una família de l'alta burgesia que havia fet fortuna amb la banca. PILAR CLARASSÓ, directora de l'escola Sagrat Cor de Sarrià "Aquesta és la façana principal, va començar aquí, en aquesta petita església d'aquí, que porta el nom de la fundadora, la mare Maria Teresa Serra, i després ja va continuar tota aquesta part que és el que deien abans el pensionat." Fins a l'obertura d'aquesta escola, la majoria de les filles de classe alta marxaven a estudiar a França perquè a Barcelona no tenien opcions per formar-se. PILAR CLARASSÓ, directora de l'escola Sagrat Cor de Sarrià "L'educació que es feia el 1800 evidentment sí que hi havia molta part de música, molta part de pintura, costura, però també hi havia part d'humanitats i ciències, i de fet les religioses de seguida van anar a la universitat a treure's títols." Al recinte de l'escola també hi van construir el primer temple neogòtic de Catalunya. L'arquitecte va ser Josep Casademunt, un pioner a recuperar les formes del classicisme. Durant la Guerra Civil les monges van haver de marxar i l'escola es va convertir en un quarter militar. La capella, però, es va fer servir com a teatre i això la va salvar de la destrucció. PILAR CLARASSÓ, directora de l'escola Sagrat Cor de Sarrià "Realment allà es feien obres de teatre, balls, danses, i es va conservar l'arquitectura i el terra. Evidentment van treure els sants però després de la guerra es va reconstruir l'església i van fer un baldaquí nou, van restaurar tota la fusta." L'escola va obrir amb una trentena de noies, i ara són 1.900 alumnes. Des de fa uns anys acullen, també, l'escola d'educació especial Nadís.

L’escola Sagrat Cor de Sarrià es va obrir el 1846, quan Maria Teresa Serra, filla d’una família rica de l’època, va donar l’herència que havia rebut dels seus pares a l’ordre del Sagrat Cor perquè hi fessin un col·legi. Fins llavors, la burgesia acostumava a enviar les filles a França perquè s’hi formessin, ja que a Barcelona no tenien un centre femení d’aquestes característiques.

Al recinte de l’escola també van construir el primer temple neogòtic de Catalunya. L’arquitecte va ser Josep Casademunt, un pioner a recuperar les formes del classicisme. Durant la Guerra Civil les monges van haver de marxar i l’escola es va convertir en un quarter militar. La capella, però, es va fer servir com a teatre i això la va salvar de la destrucció.

Pilar Clarassó, directora de l’escola Sagrat Cor de Sarrià, explica que “allà es feien obres, balls, danses, i es va conservar l’arquitectura i el terra”. Després del conflicte bèl·lic es va reconstruir l’església, s’hi va fer un baldaquí nou i se’n va restaurar tota la fusta. L’escola va obrir amb una trentena de noies, i ara són 1.900 alumnes. Des de fa uns anys acullen, també, l’escola d’educació especial Nadís.