RAMON SOLER, cap de guàrdia de Bombers de Barcelona: “El vent era bastant fort i a l’alta banda teníem una zona forestal bastant espessa de pins i en aquesta era matoll baix però a l’altra banda hi havia zona forestal important i teníem por que passés a l’altra banda.” "L'helicòpter ha estat atacant el flanc dret que era on s'estava propagant més ràpid per la força del vent i les dotacions de bombers la teníem a la banda esquerra. El control ha estat bastant ràpid." “Però teníem la sort que el vent estava en contra de la direcció dels habitatges. El fum i l’avanç de l’incendi anaven cap a l’altra banda” “Hem parlat amb la guàrdia urbana i ens han comentat que alguns veïns han sentit que estaven tirant petards a la zona del camp de futbol, però la causa no la sabem amb certesa.”

La investigació policial i del jutge haurà d’esclarir definitivament l’origen de l’incendi, però els informes dels bombers apunten com a causa més probable els petards que, segons han explicat els veïns, s’estaven llançant al Camp Municipal de Futbol Canyelles. Just a l’hora en què ha començat el foc, al camp de futbol ha acabat el partit entre el Canyelles i el Tecnofutbol, amb una victòria aclaparadora dels de casa (6-0).

En l’extinció de l’incendi, que ha durat unes dues hores, hi han participat set dotacions dels Bombers de Barcelona, que hi han anat amb una ambulància. Atès que es tractava d’un incendi forestal a la zona de Collserola, també han demanat reforços als Bombers de la Generalitat, que hi han aportat un camió més i un helicòpter per ruixar el foc des de l’aire.

L’incendi s’ha produït en una zona de matolls baixos d’Horta, per sobre de la ronda de Dalt, entre el cementiri i el Camp Municipal de Futbol Canyelles. La proximitat amb alguns habitatges ha obligat a evacuar per precaució una vintena de veïns del carrer de Font Baliarda. Tot i això, els bombers asseguren que no patien per la seguretat dels edificis perquè el vent bufava fort en direcció contrària. El perill més greu era que les flames arribessin a l’altra costat de la falda de Collserola, on hi havia una zona forestal que hauria fet créixer l’incendi.

La columna de fum ha estat ben visible des de tota la part alta de la ciutat i més d’una persona n’ha publicat fotos immediatament a Twitter.

Mentre hi han estat treballant els bombers, s’ha tallat per precaució la carretera d’Horta a Cerdanyola que passa per sobre d’aquest punt.