BERTA COLÀS, alumna de 6è de l'Escola l'Estel "Estem fem dues manualitats pel Firem-nos. Una és embolicar serpentines per fer bols o plats petits. I l'altra és pintar bols de ceràmica per vendre." Fa unes tres setmanes que les cinc escoles de la Sagrera elaboren les manualitats que es podran adquirir a la quarta edició del Firem-nos. Ho fan a la classe de plàstica. ANNA MARIA PÉREZ, alumna de 5è de l'Escola L'Estel "L'objectiu és ajudar els nens de les escoles de la Sagrera que no poden pagar les sortides perquè no estan passant per un moment econòmic que no és massa bo." JAN MARIN, alumne de 6è de l'Escola l'Estel "Ens dóna la sensació de que ajudem a persones i això ens provoca satisfacció." La iniciativa permet finançar cada curs les excursions, colònies i rebuts de material escolar d'uns 90 nens i nenes de la Sagrera. Alhora, les escoles treballen valors com la solidaritat i la cooperació. CARME FRANCO, directora de l’Escola l'Estel "És el tema de treballar en conjunt, en xarxa, perquè tots col·laboren per un objectiu comú. I entre ells, sobretot els més grans, parlen de com ho presentaran." Aquesta fira solidària tindrà lloc diumenge. Per cada donatiu econòmic s'entregarà un xec Firem-nos. Aquesta moneda servirà per adquirir qualsevol dels 900 objectes que han elaborat les escoles, veïns i voluntaris. ELENA BIGAS, Associació la Sagrera es Mou "Per sort, sempre s'acaben. Inclús aquest any començarem una hora més tard perquè s'acabaven molt aviat. I quan la gent sortia a fer el vermut, a passejar, a moltes taules ja s'havien acabat els objectes." Els diners que es recullin es repartiran entre les escoles públiques de la Sagrera a l'inici del proper curs.

Un any més, la Sagrera es mou per les escoles. Aquest diumenge a partir de les 11 h a la plaça dels jardins d’Elx tindrà lloc la quarta edició del Firem-nos. Es tracta d’una fira solidària on es podran adquirir objectes manuals a canvi de donatius. Els diners recaptats serviran per finançar les sortides escolars, colònies i material de l’aula d’uns 90 nens de la Sagrera el curs vinent. Les manualitats les han elaborat els escolars de primària a la classe de plàstica durant aproximadament un mes. L’activitat serveix per reforçar i treballar aspectes com la solidaritat i la cooperació.

La Sagrera es Mou és una associació que va néixer el 2012 amb l’objectiu d’ajudar les persones de la Sagrera afectades per la crisis econòmica. Els veïns es van organitzar per combatre la pobresa i l’exclusió social de l’entorn més proper. Col·laboren amb altres organismes com Càritas i els Serveis Socials de l’Ajuntament. Actualment, l’entitat desenvolupa una desena de projectes com el banc del temps, recollida d’aliments, una coral infantil i un mercat d’intercanvi, entre d’altres.