L'Escola Barcelona tindrà a partir del setembre una línia addicional de P3. La decisió ha agafat per sorpresa la direcció de l'escola, que haurà d'adaptar les instal·lacions del centre. Perdran, per exemple, aquesta aula de mestres que al setembre serà una classe més. MONTSE CANYELLES I SUSI TUR, AMPA de l’Escola Barcelona “No és un problema d'espai només, que també, però ja ens arreglaríem, si no que és un problema de recursos i com poder dut a terme el projecte educatiu com fins ara i ens els anys vinents.” L'ampliació de places no significa que el centre guanyi una línia. La resta de cursos seguiran tenint dues classes, a excepció de P3 que en tindrà tres. El Consorci d'Educació hi posarà un nou mestre però per a la direcció és insuficient. DANIEL RODRÍGUEZ, director de l'Escola Barcelona “Fem molts desdoblaments de grups, intentem que els nens puguin treballar en petit grup. Això implica que els mestres entrin més d'un mestre en un grup. Un grup més, que ve només amb una persona més no garanteix això d'entrada.” STAND UP- ANNA FELIU Però aquest no és l'únic increment de places al districte. Els instituts les Corts i Ausiàs March guanyaran, en aquest cas sí, una nova línia al mes de setembre. Un augment de places que, segons el districte, respon l'increment de la demanda. LAURA PÉREZ, regidora de les Corts “Aquesta tendència de l'escola pública a les Corts ens obliga a repensar l'oferta que fem de places públiques al districte. “ Això sí, des de les escoles demanen que es faci amb previsió i respectant els diferents projectes educatius.

El Consorci d’Educació de Barcelona proporcionarà a l’escola un nou mestre, però segons el director, Daniel Rodríguez, és insuficient, ja que l’escola “treballa el petit grup i en més d’una ocasió entra més d’un professor a l’aula, un model que no està garantit amb només un mestre nou més”. De moment, han traslladat les seves demandes al consorci, que els ha assegurat que estudiarà la situació. A les línies addicionals, se les anomena dins la comunitat educativa “bolets”, ja que no representen un augment de línia, sinó un increment concret de places en un curs i grup concret.

Al districte de les Corts, també s’ha ampliat l’oferta de places de secundària. Els instituts Les Corts i Ausiàs March  tindran -en aquest cas sí- una línia més a partir de l’any vinent. L’increment de places és, per a la regidora de les Corts, Laura Pérez, una manera de donar resposta a la creixent demanda d’educació pública al districte.