La plaça d'Isop torna a estar operativa i aquesta és una bona notícia per a la mobilitat de la Teixonera. Hi conflueixen cinc carrers i continua sent un eix viari del barri. Però ara, a més, després de les obres, s'ha de convertir en un punt de trobada. GONZALO PUELLES, conseller d'Urbanisme d'Horta-Guinardó "La Teixonera és un espai densament poblat, aleshores, hem d'aprofitar totes les actuacions que fem per dotar-nos d'espais verds, de tot el que sigui facilitats pel veí i per l'ús ciutadà." S'ha elevat la zona destinada a l'ús públic i s'ha posat empedrat a tota la plaça amb la intenció de fer més fàcil la convivència entre cotxes i vianants. També s'hi ha instal·lat nou arbrat, mobiliari urbà i enllumenat amb la intenció d'aprofitar al màxim l'espai. MIGUEL ÁNGEL ORTIZ, veí "Está más urbanizada. Se ha eliminado todo el tema de no saber dónde estaba la rotonda disponible para poder hacer el giro." Tot i que l'obra s'ha donat per finalitzada, falten alguns detalls que, segons el districte, s'enllestiran després de l'estiu. FELIPE GUTIÉRREZ, veí "Està bastant bé però la font està encara sense acabar. Després d'un any i pico ja d'obres." FRANCESC ROCA, veí "En teoria ja han acabat les obres de la plaça i la plaça i la font estan igual, a més nosaltres no sabem el que passa amb aquesta font." Aquesta intervenció ve precedida de la reparació de la canonada que va rebentar el novembre de 2011 a causa de les pluges i va originar un esvoranc. Després es va pavimentar i reforçar la seguretat del sòl. Un procés que ha estat llarg per als comerços de la plaça. FRANCISCO ROMERO, restaurador "Lo hemos pasado un poco mal pero ahora empezamos a recuperarnos un poquito, con la cobertura de la plaza parece que está un poquito mejor." El pressupost de l'obra ha estat de mig miler d'euros que s'ha de sumar als 450.000 que s'han invertit també a millorar alguns carrers adjacents.

Han passat pràcticament tres anys des que un esvoranc de 20 metres quadrats va alertar sobre l’estat de la plaça d’Isop.

Després d’aquest incident, que va tenir lloc el 4 de novembre de 2011,  es va renovar el clavegueram i es va reforçar el subsòl de l’espai per evitar futurs incidents. Mesos després es van posar en marxa les obres per urbanitzar alguns carrers adjacents, com el carrer de Plutó, i aquest juliol han finalitzat les obres d’un dels principals nusos circulatoris del barri de la Teixonera. Amb l’actuació, l’Ajuntament vol que es converteixi, a més, en un indret amable per als vianants.

Veïns i comerciants es mostren satisfets amb la intervenció però adverteixen que han quedat alguns detalls per acabar, com la font, tot i que l’obra s’ha donat per finalitzada.