Aquest és el jeep Willys, el primer vehicle dissenyat amb tracció en les quatre rodes. El va desenvolupar l'exèrcit dels Estats Units a partir de 1940 i es va usar durant tota la Segona Guerra Mundial. Va servir, per exemple, d'ambulància, de vehicle de transport o com a plataforma per llançar coets. SEBASTIÀ GARCIA, Associació de Vehicles Històrics "L'exèrcit de l'època volia un vehicle que pogués portar persones per llocs difícils. Pogués travessar rius, pujar muntanyes i que no es quedés clavat. Aquests vehicle podia passar per dins del riu sense que el motor s'aturés." Prestacions semblants tenia aquest altre vehicle. És el Kübelwagen dissenyat per l'enginyer Ferdinand Porsche, creador dels tancs Tiger i fundador de la marca Porsche. El va utilitzar l'exèrcit alemany durant el conflicte. Com també aquesta moto BMW R-75 o aquesta altra que la força alemanya Afrika Korps va fer servir durant la batalla del desert de 1941. Aquests vehicles són la mostra de que la Segona Guerra Mundial va impulsar el desenvolupament tecnològic. SEBASTIÀ GARCIA, Associació de Vehicles Històrics "Tots coneixem el GPS. Va ser un invent militar. Tota la tecnologia que es va fer es va convertir i adaptar. Avui compres un 4x4 i es basa en el Willys." Tots aquests vehicles pertanyen als socis de l'Associació de Vehicles Històrics i encara circulen. Fins al 31 de gener estaran a l'Espai Bota de la Fabra i Coats. Es tracta de la primera exposició de vehicles bèl·lics que es fa al districte de Sant Andreu i està organitzada pels Amics de la Fabra i Coats.

Els Amics de la Fabra i Coats han volgut commemorar el 70è aniversari del desembarcament de Normandia. Per fer-ho han organitzat la primera mostra de vehicles militars que es fa al districte. En aquest cas, es tracta d’una vintena de vehicles que van participar en la Segona Guerra Mundial.

Les peces pertanyen a col·leccionistes de l’Associació de Vehicles Històrics. Els cotxes estan matriculats i poden circular, tot i que ho han de fer sense cap tipus d’armament. Els socis de l’Associació de Vehicles Històrics fan habitualment trobades i jornades de recreació històrica, en les quals participen sovint col·leccionistes d’altres països, sobretot d’Europa. L’entitat té diferents seccions: vehicles clàssics, motocicletes, descapotables i vehicles militars, entre d’altres.