Amb 18 anys l'Hermínia era ballarina del Gran Teatre del Liceu. En aquell mateix moment, s'estrenava com a professora de dansa en aquesta petita escola de Sant Andreu. 46 anys més tard, continua fent classes al mateix lloc. I ara, l'escola de dansa porta el seu nom. HERMÍNIA ESPEJO, directora de l'Escola de Dansa Hermínia Espejo "La meva idea era poder formar alumnes dins d'aquesta cultura pequè es preparessin culturalment, física i mental. I amb els anys he vist que aquesta labor cada vegada m'ha anat agradant més i més." El clàssic és la base per a qualsevol ballarí i continua sent la disciplina més demandada. Però aquí també es fan classes de contemporani, totes les varietats de dansa espanyola, jazz i hip-hop. Cada curs dos o tres alumnes accedeixen a l'Institut del Teatre per intentar convertir-se en ballarins professionals. HERMÍNIA ESPEJO, directora de l'Escola de Dansa Hermínia Espejo "Els nens vénen a estudiar i sembla que els agrada molt perquè són ells els qui ho demanen a casa. D'aquesta escola n'han sortit ballarins professionals d'aquí del barri. Crec que per al barri és interessant saber que hi ha ballarins d'aquí Sant Andreu que estan ballant per tot el món." Aquesta escola de dansa és l'única del districte autoritzada pel Departament d'Ensenyament. Actualment, el centre té uns 120 alumnes però per aquestes sales hi han passat durant aquests anys, milers de ballarins.

L’Hermínia Espejo és professora titulada per l’Escola Superior d’Art Dramàtic i Dansa de la Diputació de Barcelona en coreografia, dansa clàssica i dansa espanyola. A més, va ser ballarina del Ballet Clàssic i Espanyol del Gran Teatre del Liceu i ballarina solista de la Companyia Contemporània Gerald Collins.

Alguns dels alumnes de l’escola, fins i tot, han seguit després fent els estudis superiors de dansa i han acabat ballant en companyies del país i internacionals. En aquest centre s’ensenya dansa i, alhora, s’inculquen valors com l’autoestima, la puntualitat i la constància.