Aquests arxivadors emmagatzemen tots els documents i fotografies que han servit per elaborar cada mes des de 1980 la revista ‘Sant Andreu de Cap a Peus’. Es tracta de la publicació local més antiga de la ciutat que s'ha publicat sense interrupció. DAVID GARCIA, coordinador del ‘Sant Andreu de Cap a Peus’ "Tota aquesta feina s'ha anat emmagatzemant i això ja suma un conjunt de 40 anys d'història de Sant Andreu. Per tant, podem dir que tot aquell historiador que vol recopilar la història de Sant Andreu des de la transició fins avui en dia s'ha de passar per aquest arxiu històric a consultar fotografies o documents." Diverses generacions de redactors han col·laborat amb la revista de manera voluntària. Actualment, hi ha 35 persones vinculades, entre elles una vintena de redactors. La majoria són estudiants de les facultats de ciències de la comunicació interessats en el periodisme local. Segons expliquen, aquesta és la clau de l'èxit de la revista. DAVID GARCIA, coordinador del ‘Sant Andreu de Cap a Peus’ "Si només fos de l'associació de veïns jo crec que ja hauria mort amb el pas dels anys. Ara bé, com engloba tot un conjunt, tota un essència de poble, els veïns se l'han fet més seva. I fins i tot podríem dir que hi ha veïns que no vinculen el ‘Sant Andreu de Cap a Peus’ amb l'associació, sinó que creuen que és la revista de Sant Andreu del Palomar pròpia." La revista renovarà aviat el disseny i els responsables ja treballen en el format digital i en la pàgina web.

L’11 d’octubre de 1980 va publicar-se el primer número del ‘Sant Andreu de Cap a Peus’ i, des d’aleshores, no ha deixat de sortir al carrer. Al principi la revista era un butlletí quinzenal amb informació sobre activitats. Amb el pas dels anys s’ha convertit en una revista mensual que serveix per expressar les reivindicacions de l’associació però també per publicar notícies de periodisme local. De fet, segons David Garcia, coordinador de ‘De Cap a Peus’, si no fos per aquestes altres notícies de proximitat que li donen un tret distintiu creu que la revista hauria mort amb el pas del temps.

Aquesta trajectòria també es pot veure a través de l’arxiu històric de la revista. La publicació compta amb un recull d’informació i fotografies des de l’època de la transició fins a avui dia. Segons David Garcia això es converteix en un referent i punt de recerca per a qualsevol historiador.

La redacció està formada per una vintena de persones, la majoria són redactors que treballen de manera voluntària. La majoria són estudiants de periodisme que compaginen la revista amb els estudis. Actualment es reuneixen una vegada al mes per seleccionar els temes i el seu tractament. Ells fan tot el procés de producció, redacció, maquetació i distribució de la revista. Cada mes es publiquen uns 2.000 exemplars i es distribueixen entre socis de l’associació i altres entitats del barri, equipaments, anunciants i mitjans de comunicació.

El proper pas de la revista és crear una pàgina web en la qual poder penjar els articles. Ja hi estan treballant i esperen que estigui enllestida l’any vinent.

Els actes de celebració de l’aniversari es faran dissabte. A la tarda a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra hi haurà la representació d’una obra de teatre i un debat sobre el periodisme local. A la nit han preparat diversos concerts a la plaça d’Orfila.