Pas endavant per salvar l'única masia que queda a la Bordeta. Aquest mes de novembre els membres de la Plataforma de Can Batlló es reuniran amb els responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament per acabar de concretar com conservar-la. Actualment el Pla General Metropolità preveu que aquest espai es converteixi en una zona verda. Per això, s’hauria de modificar. . ENRIC JARA, membre de la Plataforma de Can Batlló “És l'únic testimoni que queda del passat agrícola. Testimonis del passat industrial i tèxtil ja els tenim, però del passat agrícola ja no en queden. Això va ser el que ens va animar a fer aquesta proposta. Va ser acceptada perquè no es va enderrocar quan s'havia d'enderrocar i ara estem veient quin ús li donem i com podem modificar el PGM.” El tràmit per modificar el Pla General Metropolità podria allargar-se fins a dos anys. En aquest temps els membres de la Plataforma de Can Batlló tenen previst fer un procés participatiu perquè el veïnat digui a què es podria destinar aquest espai. Algunes de les primeres propostes seria fer un centre social per a gent gran, o bé un espai de memòria del passat rural de la Bordeta.

La masia de Can Bruixa, construida el 1880 i situada a Can Batlló, havia d’anar a terra per poder transformar l’espai que ocupa en una zona verda. El govern anterior va decidir no enderrocar-la, però per poder salvar-la definitivament cal una modificació del Pla General Metropolità. Això és el que començaran a negociar aquest mes de novembre els responsables d’Urbanisme de l’Ajuntament amb la Plataforma Can Batlló.

El procés de modificació del PGM podria allargar-se fins a dos anys. Mentrestant els membres de la Plataforma Can Batlló tenen previst consultar el veïnat a què es podria destinar aquest espai. Els usos que ja comencen a sonar com a possibles propostes són un casal per a la gent gran o un equipament que recordi el passat agrícola del barri de la Bordeta.

Aprofitant que s’ha de modificar el Pla General Metropolità per salvar la masia, els membres de la Plataforma Can Batlló també volen redistribuir la ubicació d’algunes peces com ara habitatges, equipaments o zones verdes per aprofitar més l’espai, mantenint els mateixos metres quadrats que preveu el pla inicial.