Camises de cotó i midó. És el material que ha fet servir Dolo Navas per desenvolupar el projecte 'Diario de una monja artista'. És el fruit d'una beca al Centre d'Art la Rectoria. Ens explica que a l'inici de la residència se sentia com una monja de clausura. Ella i la seva obra es van anar obrint a mesura que passaven els dies. DOLO NAVAS, artista "I en les peces del principi, del mig i del final hi ha un canvi, sobretot els botons perquè estan tancats, tot molt tancat i es va obrint fins que ja el coll de la camisa és un ocell que vola. Per exemple aquesta escultura que es veu aquí al meu costat sí que hi ha color perquè està oberta. Ja no està tancada, com a la clausura, ja està començant una mica a sortir del seu lloc, de la cova." El reciclatge forma part de la vida i obra de Dolo Navas. Ho veiem al documental 'Docu yourself', que completa l'exposició. Un vídeo gravat per Itxaso Díaz entre el 2013 i el 2014. A la sala també és pot veure el projecte actual de l'artista. Un viatge a l'origen de la vida a partir de materials com la seda, la llana d'ovella i l'organza. De cara al dia 25 de febrer l'artista ha programat aquí mateix un taller creatiu obert a tots els públics.

Camises blanques reciclades

Durant uns quants mesos Navas es va posar en el paper artístic d’una monja de clausura. Aquest és el primer sentiment que li va néixer quan va guanyar la beca residència al Centre d’Art la Rectoria de Sant Pere de Vilamajor el 2012. Aquest és un projecte fet amb material reciclat, una de les constants de l’obra de l’artista. En aquest cas utilitza camises de color blanc tancades amb botons que amb el temps van agafant color i es van obrint.

Una exposició itinerant

A Barcelona ja es va poder veure el 2014 a la Casa Elizalde. També es va mostrar a la Torre Bella de Salou i aviat viatjarà al País Basc i a Navarra. Al Centre Cívic La Farinera del Clot es pot visitar fins al 27 de febrer. El 25 l’artista organitzarà un taller creatiu relacionat amb el seu projecte que està obert a tots els públics.