L'Hivernacle podria tenir els dies comptats. Aquest establiment de Sants fa 19 anys que és al barri i està considerat com un comerç singular, però això no ha evitat que els propietaris hagin decidit no renovar el contracte de lloguer. Volen vendre la finca. DAVID VIRGILI, client “Em sembla fatal. De fet, he vingut a parlar amb el propietari a veure si els veïns hi podíem fer alguna cosa. Em sembla que és una llàstima. Vinc aquí a passejar de vegades perquè és molt maco i em fa moltíssima pena que es tanqui.” IGNASI ROSINÉS, propietari de l'Hivernacle “Va sortir al Facebook dilluns i ja s'ha mobilitzat gent que vol conservar aquest espai, però és complicat si no és que s'ho quedi l'Ajuntament i ho expropiï perquè tota l'illa està afectada. Llavors o hi posa mà l'Ajuntament o no hi ha alternativa.” L'edifici està afectat per un pla urbanístic i, en cas d'enderrocar-se, s'hauria de convertir en equipaments. Això, però, no impedeix que els propietaris puguin vendre el local. Des de l'Ajuntament asseguren que no poden intervenir per negociar el preu del lloguer però tenen voluntat per fer de mitjancers entre les parts per tal d'aconseguir que l'Hivernacle es quedi al barri.

L’Hivernacle és un dels pocs centres de jardineria que queden a Barcelona amb una gran varietat de plantes. Si res no ho impedeix, aquest establiment podria tancar portes el proper 6 de març. Els propietaris de la finca no estan disposats a renovar el contracte de lloguer perquè, segons asseguren els llogaters, volen vendre-la. En cas que aquesta operació tiri endavant, els compradors podrien enderrocar l’espai que actualment ocupa l’Hivernacle, però a causa de l’afectació urbanística a què està sotmesa la finca estarien obligats a fer-hi equipaments.

Els actuals llogaters diuen que l’Ajuntament és l’únic que pot salvar l’Hivernacle. Des del consistori, però, asseguren que ells no tenen capacitat per negociar el preu del lloguer. Tot i això tenen voluntat de mediar perquè aquesta botiga amb 19 anys d’història es quedi al barri.