No s’ho esperaven, però aquests alumnes de l’Escola Prosperitat han guanyat el guardó Plural+ de les Nacions Unides pel curtmetratge ‘Ets únic’, que promou la integració i la convivència. PAULA FRANCO, alumna de l’Escola Prosperitat “Ens vam basar en la idea de l’Abdullah que com anava en cadira de rodes i amb discapacitat volíem fer-la dels drets, el ‘bullying’, i que no es fa.” ABDULLAH IMRAN, alumne de l’Escola Prosperitat “Hi ha un nen d’un altre país que ningú vol ser amic amb ell i passa uns dies i es fan amics. Volíem explicar que tots som únics i tots podem fer el que volem i tenir discapacitat o no, és igual.” Els joves cineastes, de 12 anys, van gravar i editar el curtmetratge amb una tauleta el curs passat. Ho van fer dins el programa educatiu Barcelona aula mòbil, que vol fomentar l'ús responsable de les noves tecnologies. LLUNA MEMBRILLA, alumna de l’Escola Prosperitat “Primer vam estar una setmana planejant la idea que volíem fer, que volíem representar, que era el bullying en aquest cas. Vam també preparar l’’storyboard’, la representació dels plànols etc. i després la setmana següent vam preparar la gravació i l’edició del vídeo.” Ara el grup ja pensa idees per al proper curtmetratge, que gravaran d’aquí a dos anys, quan cursin tercer d’ESO.

Abdullah Imran, Paula Franco, Agusbirys Cruz, Lluna Membrilla i Chayma Benhaddi són els noms dels cinc estudiants que el curs passat, a sisè de primària,  van crear, gravar i editar el curtmetratge ‘Ets únic’, que els ha valgut el premi PLURAL+ Peace in the Streets. El curt es va crear dins el programa Barcelona Aula Mòbil de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona IMEB, amb el suport del Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya CPAC. El seu argument gira entorn l’arribada a l’escola d’un nou alumne amb dos factors en contra: la discapacitat i el fet de ser immigrant.  Són els trets que el protagonista del curt, l’Abdullah, comparteix amb el personatge, tot i que ell no ha hagut de patir cap cas de marginació. El vídeo vol reflectir com es poden superar les diferències i fer que l’amistat i la convivència prevalguin.

Després de superar diverses fases de selecció, el curtmetratge va arribar al Festival PLURAL+, certamen que se celebra a Nova York amb el suport de l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i l’Organització Internacional per a les Migracions, entre altres organismes. La  finalitat del concurs és oferir als joves del món un espai per expressar-se i estimular la creativitat mitjançant vídeos d’entre un i cinc minuts de durada que reflexionin sobre la diversitat, l’entorn, les migracions, el racisme o la marginació, entre altres aspectes socials.