L'Elena Alós prepara macarrons per una festa de 150 persones. Fa temps que es dedica a la rebosteria però des del mes de maig, el seu lloc de feina és a Coocció, una cuina compartida instal·lada a les Corts. ELENA ALÒS, Claradou “Al principi, sempre vens a amics però jo ara estic en una fase que ja no conec a qui venc. Si passa qualsevol cosa, no estic tranquil·la. Llavors ara, ara sí.” Coocció funciona com un cotreball per a cuiners. L'espai té totes les garanties legals i permet als emprenedors vendre els seus aliments amb total seguretat, sense necessitat d'invertir en una cuina pròpia. XAVI CARMONA, soci de Coocció “Tenim càterings i 'foodtracks' sobretot perquè per produir els seus menjars en gran quantitats necessiten un espai com aquest i, a més, legalitzat. Tenim pastissers, forners i també comença molt el negoci de menjar per emportar a domicili o a restaurants.” És el cas de la Verónica, que prepara plats preparats per a esportistes. VERÓNICA CABALLERO, Fitness Power Food “Venem a través d'una plataforma web. Llavors el client compra i li enviem el producte en 'Seur fred'. És un producte que a Espanya només podies fer si t'ho feies a casa. La nostra proposta és fer-t'ho a tu i estalviar-te temps.” O els emprenedors de Pilmenis, que fan receptes russes per emportar. Els socis de Coocció defineixen el projecte com una incubadora gastronòmica, ja que a banda de la cuina compartida, disposen d'una sala on els emprenedores poden atendre els proveïdors i els clients. A més, si ho volen, poden rebre assessorament per a la seva empresa.

Tot i que existeixen altres cuines compartides a Barcelona, a Coocció asseguren que van enllà i fan tot el procés d’acompanyament a la empresa. El seu principal actiu, però, és la cuina compartida, ja que tenir una cuina amb totes les garanties legals és molt car i molts emprenedors no se la poden permetre quan comencen. A Coocció lloguen l’espai per hores i poden vendre el producte a qui vulguin amb total garantia.

Fan ús de l’espai, emprenedors de tot tipus, des de cuiners de restaurants o serveis d’àpats a pastissers o forners. Qualsevol persona que vulgui comercialitzar un producte gastronòmic. Fins i tot, hi ha que només utilitzen l’espai per empaquetar el producte.