L'Elena Alós prepara macarrons per una festa de 150 persones. Fa temps que es dedica a la rebosteria però des del mes de maig, el seu lloc de feina és a Coocció, una cuina compartida instal·lada a les Corts. ELENA ALÒS, Claradou “Al principi, sempre vens a amics però jo ara estic en una fase que ja no conec a qui venc. Si passa qualsevol cosa, no estic tranquil·la. Llavors ara, ara sí.” Coocció funciona com un cotreball per a cuiners. L'espai té totes les garanties legals i permet als emprenedors vendre els seus aliments amb total seguretat, sense necessitat d'invertir en una cuina pròpia. XAVI CARMONA, soci de Coocció “Tenim càterings i 'foodtracks' sobretot perquè per produir els seus menjars en gran quantitats necessiten un espai com aquest i, a més, legalitzat. Tenim pastissers, forners i també comença molt el negoci de menjar per emportar a domicili o a restaurants.” És el cas de la Verónica, que prepara plats preparats per a esportistes. VERÓNICA CABALLERO, Fitness Power Food “Venem a través d'una plataforma web. Llavors el client compra i li enviem el producte en 'Seur fred'. És un producte que a Espanya només podies fer si t'ho feies a casa. La nostra proposta és fer-t'ho a tu i estalviar-te temps.” O els emprenedors de Pilmenis, que fan receptes russes per emportar. Els socis de Coocció defineixen el projecte com una incubadora gastronòmica, ja que a banda de la cuina compartida, disposen d'una sala on els emprenedores poden atendre els proveïdors i els clients. A més, si ho volen, poden rebre assessorament per a la seva empresa.

Coocció és una incubadora gastronòmica ubicada a les Corts. El projecte funciona al voltant d’una cuina compartida que els emprenedors lloguen per hores, però va més enllà, ja que també ofereix una sala on els cuiners poden treballar en el seu projecte de negoci i fins i tot poden rebre els proveïdors i els clients. A més, des de Coocció ofereixen assessorament empresarial a qui ho necessita.

Tot i que existeixen altres cuines compartides a Barcelona, a Coocció asseguren que van enllà i fan tot el procés d’acompanyament a la empresa. El seu principal actiu, però, és la cuina compartida, ja que tenir una cuina amb totes les garanties legals és molt car i molts emprenedors no se la poden permetre quan comencen. A Coocció lloguen l’espai per hores i poden vendre el producte a qui vulguin amb total garantia.

Fan ús de l’espai, emprenedors de tot tipus, des de cuiners de restaurants o serveis d’àpats a pastissers o forners. Qualsevol persona que vulgui comercialitzar un producte gastronòmic. Fins i tot, hi ha que només utilitzen l’espai per empaquetar el producte.