El casal parroquial de la Sagrera va ser l'encarregat d'organitzar la festa major del barri fins a principis dels anys 70. En aquell moment, l'associació de veïns del barri va agafar-ne les regnes. JOAN GIRONÈS, antic membre de la Comissió de Festes de la Sagrera ''És als anys 80 quan es comença a utilitzar el nom de comissió de festes i, de mica en mica, es van incorporant més entitats del barri però sense cap entitat jurídica, era exclusivament el nom. Fins a l'any 92 que es constitueix com a entitat.'' Actualment, unes 10 persones formen part de la junta de la Comissió de Festes de la Sagrera. Coordinen les entitats del barri, busquen els espais i els materials necessaris per als diferents actes, fan la contractació dels serveis i cerquen el finançament. L'Ariadna fa nou anys que hi col·labora. ARIADNA RAMOS, presidenta de la Comissió de Festes de la Sagrera ''Aquests últims anys hem recuperat alguna festa com la revetlla de Sant Joan que durant un temps s'havia perdut. També n'hem impulsat d'altres, com la cursa de la Sagrera que l'havien estat organitzat altres entitats, o ens hem implicat més amb la cavalcada de Reis.'' L'entitat compleix enguany el quarantè aniversari. ARIADNA RAMOS, presidenta de la Comissió de Festes de la Sagrera ''Són 40 anys en els quals la comissió ha anat creixent i prenent força. I cada cop es fan més actes. D'alguna manera, crec que la comissió, igual que el barri, ha anat creixent en paral·lel. Malgrat la situació i la manca d'espais i d'infraestructures que té encara aquest barri, jo crec que Déu n'hi do! les festes que s'organitzen i com es mouen les entitats.'' Precisament, seran aquestes entitats, segons l'Ariadna, les que marcaran el futur de la comissió de festes. Diu que la gent, les ganes d'implicar-se i d'innovar faran que els actes festius i populars del barri segueixin endavant molts anys més.

El carnestoltes, la cavalcada de Reis, les festes de la primavera, la cursa de la Sagrera, la revetlla de Sant Joan o la Festa Major. La Comissió de Festes de la Sagrera fa 40 anys que s’encarrega de l’organització d’aquests actes.  Unes 10 persones integren la junta d’aquesta entitat sagrerenca. Ells són els que couen i mouen els fils per coordinar cadascun dels esdeveniments que organitzen.

Aquests dies tornen a estar ben enfeinats. Fins diumenge se celebra la Festa Major de la Sagrera. Amb un pressupost de 40.000 euros, aquest any per primera vegada la festa té un envelat que acollirà la majoria dels concerts.