Les obres per a la construcció de l’edifici definitiu de l’Escola Can Fabra es van adjudicar el mes de setembre. La primera previsió apuntava que els treballs arrencarien pels volts de Nadal. Una data d’inici que s’ha anat endarrerint ja sigui per obstacles burocràtics com físics. L’últim motiu és la trobada d’una canonada d’aigua al solar on s’ha d’aixecar l’edifici. Aigües de Barcelona calcula que la desviació de la instal·lació començarà aquest mateix dimarts i s’allargarà unes quatre setmanes.

Així doncs, les obres de l’escola podrien començar a finals de juny. Les famílies temen que amb el nou calendari el centre no pugui obrir portes el setembre de 2016.

Sis cursos en barracons

Els alumnes de l’Escola Can Fabra es van instal·lar als barracons del carrer del Segre just a l’inici del curs 2009-2010. Ja el novembre de 2010, les famílies van sortir al carrer per reclamar al Consorci d’Educació que s’accelerés l’arrencada de les obres perquè l’edifici definitiu pogués obrir portes el curs 2013-2014. Aquell curs va començar de nou en barracons, això sí, en un nou emplaçament dins del recinte de la Fabra i Coats perquè les instal·lacions s’havien quedat petites.