Pedra a pedra una trentena de persones continuen desenrunant Can Vies. Mentre uns s'encarreguen de trencar els blocs més grossos, els altres van llençant la runa al contenidor i en poc més d'una hora ja el tenen ple. A aquest ritme calculen que avui n'ompliran com a mínim tres. De manera paral·lela a les tasques de desenrunament, els tècnics estan estudiant l'interior de l'edifici. D'aquí n'ha de sortir un projecte de rehabilitació de l'immoble que, de moment, encara no se sap quan estarà enllestit. El col·lectiu, doncs, es reafirma en la posició inicial: volen reconstruir l'edifici i tenen intenció de fer-ho al marge de l'Ajuntament. Plataforma de Suport a Can Vies "Que et facin fora de casa teva, que llencin a terra l'edifici que tu has construït durant 17 anys, els teus projectes, no creiem que sigui un tracte de favor. És més, nosaltres a l'Ajuntament no li demanem cap tracte ni li demanem res, simplement demanem el mateix que Artur Mas demana a Rajoy amb el procés català, que és que ens deixi en pau i que ens deixi fer." Un permís d'obres es pot demanar per Internet a través del portal de tràmits de l'Ajuntament. En primer lloc, el col·lectiu de Can Vies haurà de presentar la documentació necessària per sol·licitar una llicència d'obra major, com la referència cadastral de l'immoble. També cal detallar el pressupost del projecte i les característiques de la intervenció, com per exemple, si es tracta d'una obra de planta nova o una rehabilitació. Per continuar la tramitació del permís, s'ha de demanar un informe d'idoneïtat tècnica, que emeten els col·legis d'aparelladors, arquitectes i enginyers. Aquest document verifica que les obres compleixen la normativa. A tot plegat cal sumar-hi les taxes de sol·licitud de la llicència (més de sis euros per metre quadrat d'obra) i l'impost sobre construccions, que representa un 3% del cost del treballs.

Aquest matí membres del col·lectiu de Can Vies han reprès les tasques per desenrunar l’edifici; paral·lelament, alguns tècnics estudien l’interior de l’edifici per elaborar un projecte de rehabilitació de l’immoble. Des del col·lectiu han recordat que continuaran treballant al marge de l’Ajuntament i han dit que “demanem el mateix que Artur Mas demana a Rajoy amb el procés català, que és que ens deixi en pau i que ens deixi fer.”

A la tarda, els arquitectes que han col·laborat amb Can Vies han entrat ambe ls Bombers de Barcelona per analitzar l’estat de l’edifici.

Com se sol·licita un permís d’obres?

El consistori està disposat a acceptar que Can Vies es rehabiliti si els implicats tramiten les llicències d’obres corresponents i presenten un projecte viable de rehabilitació. Actualment, el permís requerit es pot demanar per Internet a través del portal de tràmits en línia de l’Ajuntament.

En primer lloc, s’ha de presentar la documentació necessària per sol·licitar una llicència d’obra major. Quan s’inicia el procediment, una de les primeres dades que es demanen és la referència cadastral de l’immoble. També cal detallar el pressupost del projecte i les característiques de la intervenció, com per exemple, si es tracta d’una obra de planta nova o una rehabilitació.

Per continuar la tramitació del permís, s’ha de demanar un informe d’idoneïtat tècnica, que emeten els col·legis d’aparelladors, arquitectes i enginyers. Aquest document verifica que les obres compleixen la normativa. A tot plegat cal sumar-hi les taxes de sol·licitud de la llicència (més de sis euros per metre quadrat d’obra) i l’impost sobre construccions, que representa un 3% del cost del treballs.