Fa temps que els veïns de Ciutat Meridiana es queixen del mal estat en què es troben les instal·lacions del poliesportiu Can Cuyàs. Critiquen que la pista exterior demana una reforma a crits i han fotografiat els desperfectes que hi ha a espais interiors com els vestidors, les sales de fitness, la piscina o el pavelló poliesportiu amb el sostre d’uralita. SANDRA LÓPEZ, AV Ciutat Meridiana “Està en un estat súper precari. A la piscina on hi ha els nens que vénen de l’escola ens trobem amb el terra aixecat, màquines oxidades, sostres d’uralita, porteries oxidades sense anclar clavar al terra. No hi ha cap lloc a la instal·lació que no necessiti una reforma.” El govern de Nou Barris ja s’ha reunit amb l’Institut Barcelona Esports i ha obert un expedient a l’empresa per haver modificat l’horari d’obertura del centre. A més a més, el districte s’ha compromès a crear una comissió de seguiment amb els veïns. JANET SANZ, regidora de Nou Barris “Es desenvoluparan de forma immediata una sèrie de millores de manteniment i de neteja per aconseguir que les instal·lacions estiguin en condicions dignes i el compromís que hi haurà un nou equipament per Can Cuyàs. I que volem començar a construir com volem que sigui aquest nou equipament amb els veïns i veïnes des d’ara mateix.” La idea és seguir el procés participatiu que ja s’ha fet amb la futura piscina del Turó de la Peira. Els veïns, però, afirmen que no abaixaran la guàrdia fins que la comissió no arrenqui.

Els veïns van dir prou quan a l’estiu l’empresa gestora del poliesportiu, Eurofitness, va intentar modificar l’horari i tancar als migdies, a més d’avançar l’hora de tancament als vespres. Aquest va ser el darrer gra de sorra que va fer que els veïns iniciessin una campanya per reclamar millores generals en un equipament amb problemes de desperfectes, infraestructures i algunes anomalies, com ara un aparell de rajos UVA amb la revisió pendent de fa un any, i un sostre d’uralita en un pavelló amb humitats. Els veïns han fotografiat també desperfectes a la piscina, als vestidors, passadissos i a la sales de màquines. Creuen que cal una renovació forta per posar el servei al dia.

L’Ajuntament ja s’ha reunit amb l’Institut Barcelona Esport per tractar l’intent de canvi d’horaris sobtat i no comunicat que va dur a terme l’empresa gestora. I ha obert un expedient en referència a aquesta qüestió. També s’han reunit amb els veïns i han anunciat actuacions per dignificar l’equipament, al mateix temps que una comissió municipal i veïnal dissenya com ha de ser el futur poliesportiu del barri. Aquestes actuacions han estat ben rebudes pels veïns, que, però, no volen abaixar la guàrdia fins que vegin coses concretes.