La Bàrbara fa només cinc mesos que viu al Putxet i està a punt de tenir un fill. Per això, ha rebut amb molt bons ulls la instal·lació dels ascensors a la parada de ferrocarrils del barri. BARBARA LIETAER, veïna del Putxet “Como voy a dar a luz dentro de poco ya me imaginaba como iba a hacer con el carrito. Pensaba tener que salir desde Padua. Y ahora, bueno, si nos ponen el ascensor, para mí sí, serà mucho más práctico.” De tota manera, com que les obres no es completaran fins d'aquí a uns 10 mesos, de moment haurà de demanar ajuda per pujar les escales amb el cotxet. Això ho sap bé la Ludmila, que té dos nens petits. De fet, agafa l'autobús, per evitar les escales. LUDMILA CIVOLANI, veïna del Putxet “Con el cochecito es muy complicado. Y la verdad que ahora que sé que va a estar el ascensor es una opción mucho mejor. De hecho, mis padres que son mayores, subir estas escaleras era complicado.” La Montserrat comenta que si no fos per les escales, baixaria més sovint al centre de la ciutat. MONTSERRAT MARTÍ, veïna del Putxet “Amb els graons per pujar i per baixar... jo ja no puc. A la meva edat ja no puc.” El Lluís utilitza aquestes escales tres cops a la setmana. LLUÍS BRUSTENGA, veí del Putxet “És bastant emprenyador. I en dies com avui que fa calor encara pitjor. I de fet hi ha gent que no pot i ha d'anar a un altre lloc.” MONTSERRAT VIVER, veïna del Putxet “Em sembla molt bé. Això ha sigut una errada de la gent que ho ha fet perquè no ha pensat en la gent que viu aquí gran, que hagi de pujar tantes escales.” Ara mateix, s'estan fent els treballs per ampliar l'accés de la plaça de Joaquim Folguera. Pas previ per fer possible la instal·lació de l'ascensor.

La instal·lació dels ascensors va començar fa dies. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que s’ha realitzat una primera ocupació d’una part de la plaça de Joaquim Folguera, just al costat del vestíbul d’accés tot i que sense afectar la vorera. Les obres comportaran, això sí, desplaçar el quiosc de la plaça. L’elevador connectarà amb el pas existent sobre les vies i amb andana per on circulen els trens en sentit Plaça de Catalunya. L’ascensor de connexió amb l’andana del sentit ascendent es col·locarà a l’altre extrem del pas superior.

Els veïns del Putxet han rebut amb molt bons ulls la instal·lació dels ascensors a la parada de ferrocarrils del barri. Pensen que aquests aparells mitigaran les dificultats que tenen actualment moltes persones per accedir a aquesta parada dels FGC, on hi ha una escala molt llarga per accedir a les andanes.

És el cas de la Bàrbara Lietaer, veïna del barri que està a punt de tenir un fill. “Pensava que amb el cotxet hauria de baixar a Pàdua però si posen l’ascensor serà molt més pràctic”. Tot i això, com que les obres no es completaran fins d’aquí a uns 10 mesos, de moment, la Bàrbara haurà de demanar ajuda per pujar i baixar les escales amb el cotxet. De fet, la Ludmila Civolani, que té dos nens petits, agafa l’autobús per evitar-les. Molta gent gran també evita aquesta parada, i les persones que la utilitzen es queixen de la quantitat d’esglaons que han de pujar i baixar.

Amb aquesta obra i la de Sarrià, el 100 % de la xarxa metropolitana de Ferrocarrils de la Generalitat quedarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Les obres a l’estació del Putxet han estat adjudicades per 1,4 milions d’euros a la unió temporal d’empreses formada per Comsa, Sau i Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales.