La dones han protagonitzat els concerts del Primavera Club, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Sala Apolo amb més de 40 concerts. La paritat ha estat una de les característiques del cartell d’enguany: la meitat de les artistes que han passat pel festival, un aperitiu del Primavera Sound, han estat dones i grups mixtos. Buzzy Lee, el grup que lidera la filla de Steven Spielberg, Sasha Spielberg, ha inaugurat la nit musical d’aquest diumenge amb música electrònica i la música pop dels anys 80.

El director de comunicació del Primavera Sound, Joan Pons, ha explicat que des de l’organització no s’ha buscat voluntàriament que hi hagi més representació femenina que masculina en aquesta edició, però argumenta que parteixen d’un canvi de mentalitat: “Tenir en compte que la presència d’artistes femenines ha de ser un dels punts forts en la programació”.

El festival és un aparador d’artistes emergents que es volen donar a conèixer i aconseguir fer-se un forat en la indústria musical. Segons els organitzadors, unes 3.000 persones han assistit al festival.