time out market barcelona
Foto: Time Out Market

El Time Out Market Barcelona ja té data d’inauguració. El mercat gastronòmic del Maremagnum obrirà oficialment les portes al públic el proper 5 de juliol al migdia i comptarà amb la presència de noms tan reputats com la cocteleria Paradiso i el xef amb dues estrelles Michelin Jordi Artal. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és reunir els talents de la ciutat amb una oferta gastronòmica d’alta qualitat, assequible i accessible.

Time Out Market Barcelona és el primer que es fa a Espanya i s’uneix a la llista dels altres vuit que hi ha a ciutats com Nova York, Dubai, Lisboa i Ciutat del Cap. Hi haurà 14 cuines reconegudes, xefs guardonats i talents emergents, un restaurant de servei complet, quatre bars, un espai per a esdeveniments i un estudi de pòdcasts. A partir d’aquesta primera jornada, estarà obert de dilluns a diumenge de 10 a 0 h i s’ubicarà a la zona del Port Vell, a la planta superior del Maremagnum.

Convidats de renom

El xef Jordi Artal té dues estrelles Michelin i serveix plats amb productes de proximitat i de temporada, inspirats en les tradicions i els sabors del territori. Se centra en tots els detalls de l’experiència culinària que ofereix als comensals, d’aquí ve el nom del seu restaurant, Cinc Sentits. Artal va passar de ser director en una empresa d’alta tecnologia a Silicon Valley a ser un xef i empresari autodidacte. El Cinc Sentits es va inaugurar el 2004 i va guanyar la primera estrella Michelin tan sols quatre anys després. La segona va arribar el 2020.

Una de les propostes del xef Jordi Artal

El 2015, el barista Giacomo Giannotti i el Grup Confiteria van obrir conjuntament la seva cocteleria a l’estil “speak-easy”: Paradiso. Des de llavors, han guanyat diversos reconeixements, com la inclusió constant en la prestigiosa llista de The world’s 50 best bars des del 2018, ocupant el primer lloc del rànquing el 2022. A més, el Paradiso és conegut per capitanejar la revolució verda en bars, gràcies a una cocteleria sense residus ni plàstics.

Paradiso
Un còctel de Paradiso

Llista de cuines

Per seleccionar els talents del Time Out Market Barcelona, l’equip ha identificat les cuines i els xefs més representatius de la ciutat, des dels consolidats fins als emergents, i ha convidat els millors a unir-se al Market.

  • El xef Fran López, amb dues estrelles Michelin.
  • Xuba Tacos, del xef amb dues estrelles Michelin Antonio Sáez.
  • RiasKru, especialitzats en cuina de mar.
  • Bar Nuri, amb tapes de sempre.
  • Casa Guinart, de cuina catalana.
  • La Balmesina portarà pizza gurmet.
  • La Reial Hamburgueseria.
  • Monster Sushi.
  • Bubó, una xocolateria creativa.
  • Colmado Múrria obrirà la seva segona botiga en 126 anys al nou mercat.
  • Darvaza oferirà plats a la graella.
  • Can Ros Barceloneta, d’arròs.
  • Casa Amàlia, de cuina tradicional catalana, serà la protagonista del restaurant de servei complet.
  • Estrella Damm i Coca-Cola seran socis i patrocinadors oficials.

Més activitats culturals

El mercat disposarà a més d’una programació contínua durant tot l’any, amb propostes de talents locals com Drag Queen Sarah Brown —dijous a la nit—, DJ Hall —dissabte a la nit— Just for your Kids, que organitzarà activitats familiars els caps de setmana al matí.