Aquest dijous ha arrencat el Tast a la Rambla, la coneguda mostra gastronòmica que enguany arriba a la desena edició i que s’allargarà fins al 9 de juny. Per apropar totes les novetats gastronòmiques, betevé ha ofert un especial ‘btv directe‘. Hem connectat amb diferents punts de la mostra i ens hem colat a les cuines per ensenyar-te de prop les propostes gastronòmiques.

Aquest any el Tast a la Rambla torna a celebrar-se a la plaça de Catalunya perquè la part baixa del passeig està en obres. En total, hi participen 30 restaurants i sis pastisseries que ofereixen una mostra de la seva cuina en format platet al preu de 6 €.

Christian Escribà recull el primer premi Tast a la Rambla: “Estic molt i molt content”

Una de les novetats és la creació del premi Tast a la Rambla, un reconeixement a les persones que treballen per la gastronomia. En aquesta primera edició s’ha premiat la tasca de la família Escribà. El xef Albert Adrià, amic de la família, ha lliurat el guardó a un emocionat Christian Escribà durant la inauguració.

“Estic molt content” ha explicat el pastisser als micròfons de betevé. També ha confessat que en la seva família i, fins i tot, entre els treballadors de les pastisseries Escribà hi ha “competicions” per anar al Tast a la Rambla.

Superpastís per commemorar els 10 anys del Tast a la Rambla

En la jornada inaugural també hi hagut un moment per bufar espelmes pels 10 anys del Tast a la Rambla. La pastisseria Escribà ha fet un pastís gegant per commemorar la primera dècada. El mestre de cerimònies, José Corbacho, l’anterior president d’Amics de la Rambla, Fermín Villar, i l’actual president, Pau Bosch, i la família Escribà ho ha celebrat a l’escenari.

La gastronomia dels equips de la Copa Amèrica, en 12 tapes

Una altra novetat destacada d’aquesta desena edició és la relació del tast amb la propera celebració de la Copa Amèrica a Barcelona, perquè es poden tastar 12 tapes, cadascuna de les quals representa la gastronomia dels diferents països que participen en la competició. Les croquetes, per exemple, és el plat que representa els Estats Units.

L’empremta de la Copa Amèrica també hi serà present amb demostracions de cuina en directe amb els xefs que preparen els àpats dels equips participants.

Les receptes de 36 restaurants

Entre els plats que es poden degustar al Tast a la Rambla hi ha les creacions de fins a 30 restaurants i sis pastisseries. Entre les propostes hi ha el salmó, meunière de guanàbana, mostassa i safrà del restaurant Mae; l’arròs de pollastre a l’ast amb poma rostida i allioli fumat, del restaurant Familia Nuria; l’entrepà de pastrami amb col llombarda del Virens, o els cigrons amb gambons de la Bodega Amposta.

El pagament, amb tokens

Com en altres edicions, el tast dels platets es pot pagar amb tokens, la moneda de canvi per a l’esdeveniment. Cada platet costa did tokens i les tapes de la Copa Amèrica, entre cinc i sis tokens o euros. Per primera vegada, enguany es pot pagar amb targeta directament a alguns dels estands de la fira. Pel que fa a la beguda, Lanzarote és la denominació d’origen convidada en l’apartat dels vins.