La gastronomia torna al passeig de Gràcia i als voltants amb el Passeig de Gourmets de Barcelona 2024, que se celebrarà del 7 al 17 de març per setè any consecutiu. A l’oferta de les anteriors edicions enguany s’hi suma una ruta de postres per 8 €. Una ruta en què podrem tastar dolços com ara la mousse de xocolata amb praliné del restaurant Blanc o el bosc hanami nipó del restaurant japonès Os-Kuro. L’altra novetat són els còctels que oferiran algunes botigues de la zona com ara Santa Eulalia, Ferragamo, Brunello Cucinelli o Tous, entre d’altres, per un preu de 15 €.

Lluís Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia i propietari de la més que centenària botiga Santa Eulalia, ha explicat a betevé que el còctel que ells oferiran està dissenyat per Javier de las Muelas i conté “vins generosos i moltes espècies per aconseguir una beguda de poca graduació però de molts contrastos”. La curiositat és també com se servirà: “Una copa amb forma de bust de dona d’alta costura”.

Còctel dissenyat per Javier de las Muelas per a la botiga Santa Eulalia

Platets per 10 € amb beguda inclosa

A banda d’aquestes novetats es manté la ruta de platets, com a activitat més popular, amb la possibilitat de gaudir per 10 € amb beguda inclosa de 13 propostes molt diverses. Croquetes coulant XL de rostit a l’H10 Casa Mimosa o un panet al vapor farcit —bao— de cua de bou del Cafè Vienès de l’Hotel Casa Fuster, entre d’altres.

Bosc hanami nipó del restaurant Os-Kuro

Entrepans d’autor, i també sense gluten

També tornen els entrepans d’autor, que l’any passat van tenir molt d’èxit. Nou restaurants han presentat les seves versions, totes amb la possibilitat de servir-se amb pa sense gluten i a un preu que oscil·larà entre els 9 i els 19 €. Alguns exemples són el brioix de tàrtar de llom i ventresca de tonyina amb papada ibèrica sota el segell de Martín Berasategui al Monument Hotel o el sandvitx de pastrami al bar del Majestic.

Brioix de tàrtar de llom i ventresca de tonyina amb papada ibèrica de Monument Hotel

Al festival gastronòmic s’hi podran degustar, com sempre, vuit menús gurmet que “presenten un recorregut més extens per les cuines dels restaurants”. Es podrà triar entre una proposta de 55 € amb beguda o de 70 € amb maridatge de caves exclusiu per a l’ocasió.

“El passeig amb més gràcia del món”

En la presentació de l’esdeveniment hi han participat, com ja és tradició, els xefs Carme Ruscalleda i Martín Berasategui. Tots dos han elogiat el passeig de Gràcia. Per Ruscalleda, és el “passeig amb més gràcia del món”, i per al xef basc, és “el passeig que em va canviar la vida fa 20 anys”, perquè són els anys que fa que va obrir el restaurant Lasarte, de tres estrelles Michelin. Berasategui ha volgut deixar palès que s’estima Barcelona: “És una ciutat increïble, una lliçó de vida per a tots els que hi venim. Us estimo moltíssim”, ha dit en finalitzar l’acte de presentació.